23 Απρίλιος 2018, 11:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Απρίλιος 2018, 11:34

Πανηγυρίζει η Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα – Για πρώτη φορά μαζί οι εικόνες από Βαζελώνα και Σουμελά

  • Πανηγυρίζει η Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα – Για πρώτη φορά μαζί οι εικόνες από Βαζελώνα και Σουμελά
    (Φωτ.: pena.press.gr)

Με τις τρεις ιερές και θαυματουργές εικόνες Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα, Παναγίας Σουμελά και Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα πανηγυρίζει φέτος ο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτας στο Ροδοχώρι γιορτάζοντας την 1221η πανηγυρική επέτειο από την ίδρυση της μονής στον Πόντο και την 50ή επέτειο της ανιστόρησής της στο Ροδοχώρι Νάουσας.

Χθες το απόγευμα σε κλίμα κατάνυξης έγινε η επίσημη υποδοχή των εικόνων στην ανιστορηθείσα Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.

Στην υποδοχή παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι ποντιακών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, ενώ ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Αρτοκλασία. Τις τρεις εικόνες θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν σήμερα οι πιστοί που θα προσέλθουν στην Ιερά Μονή ενώ έχουν προγραμματιστεί πολλές παράλληλες εκδηλώσεις θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.


Οι τρεις εικόνες σε λαϊκό προσκύνημα (φωτ.: efxinospontos.gr)

Σήμερα, ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, έχει προγραμματιστεί Όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ, και λιτάνευση των τριών θαυματουργών εικόνων. Θα ακολουθήσει δεξίωση των επισήμων και χαιρετισμός από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα». Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα. Συμμετέχουν η Εύξεινος Λέσχη Κοπανού, ο πολιτιστικός σύλλογος Μηλοχωρίου «Η Λυγκηστίς», ο σύλλογος Ποντίων Δάφνης, η Πυρρίχιος Ακαδημία, οι Κομνηνοί Ροδοχωρίου και το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» Δήμου Θέρμης, με τη λύρα να αντηχεί σε όλο τον περίβολο της μονής. Τέλος, θα παρατεθεί γεύμα στους προσκυνητές.