22 Απρίλιος 2018, 19:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απρίλιος 2018, 19:02

Μαξίμου προς Ερντογάν: Άμεση επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς

  • Έκτακτο ΚΥΣΕΑ το απόγευμα για το Μεταναστευτικό

Την άμεση επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών «χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις» ζητάει η κυβέρνηση με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Απορρίπτει ως «απαράδεκτη» κάθε αναφορά σε ανταλλαγή ή συμψηφισμό με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, στέλνοντας ουσιαστικά μήνυμα στον Ταγίπ Ερντογάν και στο ζήτημα που έθεσε περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Παράλληλα, το Μαξίμου σημειώνει πως κρατάει το θετικό σκέλος των χθεσινών δηλώσεων του Τούρκου προέδρου, περιμένοντας ωστόσο όλα αυτά να φανούν στην πράξη με την αλλαγή της προκλητικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο.

«Από τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου κρατούμε το θετικό σκέλος. Τη στροφή του υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο και τη στήριξη στον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες σε σημαντικούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην ασφάλεια. Περιμένουμε, ωστόσο, όλα αυτά να φανούν στην πράξη με την αλλαγή της προκλητικής τουρκικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Αλέξη Τσίπρα.

Και προσθέτει: «Σε ό,τι αφορά αναφορές περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα, τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι είναι απαράδεκτες και απορριπτέες. Η θέση της Ελλάδας, αλλά και της ΕΕ στο σύνολό της, είναι σαφής και σταθερή για την ανάγκη άμεσης επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις».