22 Απρίλιος 2018, 17:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απρίλιος 2018, 17:57

Βίτσας: Δεν συμφέρει την Τουρκία να ανοίξει μέτωπο και στα δυτικά της

  • Βίτσας: Δεν συμφέρει την Τουρκία να ανοίξει μέτωπο και στα δυτικά της
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Πολλά μέτωπα έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα η Τουρκία στο εσωτερικό και το εξωτερικό και δεν τη συμφέρει να ανοίξει κι ένα στα δυτικά της με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτίμησε ο Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento.

«Η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα έχει επηρεάσει αρνητικά τις προσφυγικές ροές», επισήμανε.

Παράλληλα, συνέστησε να αποφεύγεται η ρητορική έντασης διότι «κάνει κάποιους στην Τουρκία να είναι πιο ελαστικοί στην καταπολέμηση των διακινητών». Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης τάχθηκε υπέρ της συνεννόησης στα εθνικά θέματα, λέγοντας: «Ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου θα πρέπει να υπάρχουν εθνικά όρια. Μπορούμε δηλαδή πολιτικά να τσακωνόμαστε, αλλά σε ορισμένα ζητήματα επιβάλλεται να συνεννοούμαστε».

Τέλος, επισήμανε ότι υπάρχει στοχοποίηση του υπουργού Εθνικής Άμυνα, Πάνου Καμμένου από την τουρκική πλευρά «για να ανεβάζουν την ρητορική έντασης», προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να τσιμπάει η ελληνική πολιτική σκηνή και να υποστηρίζει αυτά που λένε οι Τούρκοι αξιωματούχοι, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα κερδίσει κάποιους πολιτικούς πόντους».