22 Απρίλιος 2018, 14:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απρίλιος 2018, 14:09

Δέκατη ημέρα διαδηλώσεων στην Αρμενία – Συνελήφθη ο αρχηγός της αντιπολίτευσης

  • Δέκατη ημέρα διαδηλώσεων στην Αρμενία – Συνελήφθη ο αρχηγός της αντιπολίτευσης
    (Φωτ.: photolure)

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών στο Ερεβάν της Αρμενίας, μετά την άκαρπη συνάντηση του πρωθυπουργού Σερζ Σαρκισιάν, με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Νικόλ Πασινιάν.

Ο πρώην πρόεδρος της χώρας έγινε πρωθυπουργός με ενισχυμένες εξουσίες, προκαλώντας την αντίδραση του κόσμου.

Αφορμή για τις νέες συγκρούσεις στάθηκε το γεγονός ότι ο Νικόλ Πασινιάν συνελήφθη από την αστυνομία, μετά την τηλεοπτική συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Το τηλεοπτικό τετ-α-τετ έληξε όταν ο επικεφαλής της κυβέρνησης έφυγε από το χώρο της συνέντευξης καταγγέλλοντας εκβιασμό. «Ήρθα να μιλήσουμε για την παραίτησή σας», είπε ο Νικόλ Πασινιάν στον συνομιλητή του μπροστά στις κάμερες. «Αυτός δεν είναι διάλογος, είναι εκβιασμός» του απάντησε ο πρωθυπουργός πριν φύγει από την αίθουσα ξενοδοχείου στο Ερεβάν όπου θα γινόταν η συνέντευξη.

«Δεν μπορώ παρά να σας συμβουλέψω να επιστρέψετε σε ένα νόμιμο πλαίσιο, διαφορετικά θα αντιμετωπίσετε τις ευθύνες σας για αυτό που μπορεί να συμβεί», συμπλήρωσε ο Σερζ Σαρκισιάν. Ο διάλογος συνεχίστηκε με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης να του απαντά: «Δεν μπορείτε να καταλάβετε την κατάσταση στην Αρμενία, η εξουσία είναι τώρα στα χέρια του λαού».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την πολιτική ηγεσία της Αρμενίας να βρει λύση μέσω διαπραγματεύσεων στην κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα.