22 Απρίλιος 2018, 13:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απρίλιος 2018, 12:38

Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας με δεκάδες νεκρούς σε κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων

  • Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας με δεκάδες νεκρούς σε κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων
    (Φωτ.: EPA / Jawad Jalali)

Πολύνεκρη ήταν η επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα σε κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων στην Καμπούλ. Ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 31 και στους 54 οι τραυματίες.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Αφγανιστάν, ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ακριβώς έξω από το κέντρο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νατζίμπ Ντανές δήλωσε ότι ένας βομβιστής πεζός προσέγγισε το κέντρο όπου γίνεται έκδοση ταυτοτήτων, μέρος της διαδικασίας καταγραφής ψηφοφόρων ενόψει τω βουλευτικών εκλογών. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τέσσερις σορούς που βρίσκονται σε έδαφος καθώς και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων AMAQ των ισλαμιστών.

Κέντρα καταγραφής ψηφοφόρων έχουν στηθεί σε όλο το Αγφανιστάν πριν από τις βουλευτικές εκλογές, η διεξαγωγή των οποίων έχει καθυστερήσει πολύ και των εκλογών δημοτικών συμβουλίων που είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο. Διάχυτη είναι η ανησυχία ότι θα αποτελέσουν στόχο των ισλαμιστών. Η νέα έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Νταστ Ε Μπάρτσι, της δυτικής Καμπούλ, όπου διαμένουν πολλά μέλη της σιιτικής μειονότητας Χαζάρα. Αυτή η μειονότητα αλλά και γενικότερα οι σιίτες στο Αφγανιστάν έχουν μπει πολλές φορές στο στόχαστρο των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.