22 Απρίλιος 2018, 10:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απρίλιος 2018, 10:30

Δημήτρης Καμμένος: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν είναι προϊόν ανταλλαγής

  • Δ. Καμμένος: Στους ΑΝΕΛ έχουν γίνει όλοι Συριζαίοι! (βίντεο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Δεν τίθεται κανένα θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, όπως ξεκαθάρισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απαντώντας στα όσα υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν θα είναι ποτέ προϊόν ανταλλαγής, πρόκειται για ανόμοια πράγματα, δεν τίθεται στο τραπέζι τέτοιο θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θέλει υπομονή γιατί τώρα είναι προεκλογική περίοδος στην Τουρκία.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Καμμένος πρόσθεσε: «Δεν θα γίνουμε ουρά του Ερντογάν στις δηλώσεις του», ενώ επισήμανε ότι είμαστε αμυνόμενοι. Αναφερόμενος στο περιστατικό που συνέβη στις βραχονησίδες τόνισε ότι ντροπή είναι να μην υπερασπίζεσαι τη σημαία σου όχι να την αναρτάς, απλά δεν ήταν καλό το timing που έβαλαν τις σημαίες. «Δεν γίνεται να λέμε ότι γκρίζαραν την περιοχή», συμπλήρωσε.

Σε δηλώσεις του για το ίδιο θέμα στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ότι από την αρχή ήταν προφανής η πρόθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν φυλάκισε τους δυο Έλληνες για να τους ανταλλάξει με τους Τούρκους στρατιωτικούς.

«Έπρεπε να είχαμε φροντίσει ώστε να μην έχει γίνει σύλληψη», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, καθώς τώρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα μιας και μέχρι και να γίνουν οι εκλογές οι στρατιωτικοί θα είναι γρανάζι για την πολιτική του Τούρκου προέδρου.

Αναφερόμενος στις προσφυγικές ροές είπε ότι η κυβέρνηση έδωσε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το τεράστιο όπλο να πιέζει την Ελλάδα με του πρόσφυγες. «Υπάρχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση όταν το 2015 έδωσαν εντολή στο λιμενικό να σταματήσει να φρουρεί τα σύνορα και έδωσαν εξάμηνη νόμιμη άδεια παραμονής. Αυτό ήταν σαν προσκλητήριο», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.