21 Απρίλιος 2018, 20:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απρίλιος 2018, 20:38

Ημέρα της Γης: Μήνυμα ελπίδας από την δρ Γκούνταλ για το μέλλον του πλανήτη

  • Ημέρα της Γης: Μήνυμα ελπίδας από την δρ Γκούνταλ για το μέλλον του πλανήτη
    (Φωτ.: Earth Day Network / Martin Le-May)

Το 1970, 20 εκατομμύρια Αμερικανοί ενώθηκαν για να στείλουν ένα μήνυμα: το περιβάλλον είναι αυτό που μας στηρίζει κι έτσι και εμείς πρέπει να εργαστούμε για να το στηρίξουμε. Από τότε, η Ημέρα της Γης απέκτησε χαρακτήρα παγκόσμιου κινήματος. Θεωρείται μια ημέρα της αλληλεγγύης και υπενθυμίζει σε όλους τους ανθρώπους ότι υπάρχουν παρά πολλοί τρόποι με τους οποίους ο καθένας μπορεί να συμβάλει για έναν καλύτερο πλανήτη.

Η Ημέρα της Γης έχει προγραμματιστεί να γιορτάζεται στις 22 Απριλίου.

Το σημερινό Doodle δημιουργήθηκε σε συνεργασία με μια από τις πλέον σημαίνουσες μορφές υποστηρικτών του πλανήτη: την δρ Τζέιν Γκούνταλ (Jane Goodall), η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στη μελέτη και την προστασία των ζώων και γενικότερα του πλανήτη.

Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1934, στο Λονδίνο. Πάντα ονειρευόταν να ζει στην άγρια πανίδα στην Αφρική. Σε ηλικία 26 χρόνων ακολούθησε το πάθος της για τα ζώα και την Αφρική. Ταξίδεψε στην Τανζανία, στο σημερινό Εθνικό Πάρκο του Γκόμπε, όπου ξεκίνησε μια μελέτη-ορόσημο για τη ζωή των χιμπατζήδων στην άγρια φύση. Η δρ Γκούνταλ ταξιδεύει συνεχώς ανά τον κόσμο, σχεδόν 300 ημέρες το χρόνο, διοργανώνοντας ομιλίες και δράσεις σχετικά με τις απειλές που αντιμετωπίζει γενικότερα το περιβάλλον.

Στο σημερινό Doodle, η δρ Γκούνταλ μοιράζεται το προσωπικό μήνυμά της με τον κόσμο, με αφορμή την Ημέρα της Γης 2018. Δείτε το σχετικό βίντεο: