21 Απρίλιος 2018, 17:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απρίλιος 2018, 16:44

Ζάεφ: Ποτέ Ελλάδα και πΓΔΜ δεν βρέθηκαν τόσο κοντά σε λύση

  • Ζάεφ: Θα είμαι ο πρωθυπουργός της Μακεδονίας (βίντεο)
    Ο Ζόραν Ζάεφ (φωτ. αρχείου: EPA / Tomislav Georgiev)

Ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα του ποτέ δεν ήταν πιο κοντά σε μια επίλυση της διένεξής με την Ελλάδα, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι μια αποτυχία δεν θα ήταν «το τέλος του κόσμου». Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, σε συνέντευξη που έδωσε χθες βράδυ στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι ποτέ δεν είχαμε καλύτερες συνθήκες για να πετύχουμε μια συνολική λύση… η οποία θα διαρκέσει για πάντα».

Αλλά «εάν αυτή η διαφορά δεν επιλυθεί, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου», «θα ακολουθήσουμε το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα με τον έναν ή άλλο τρόπο», συμπλήρωσε. Ακόμη, υπογράμμισε ότι «ένα τεράστιο μέρος του προβλήματος» έχει ήδη επιλυθεί, ενώ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις, εξηγώντας ότι «αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς τη διαδικασία».

Η σύσταση για έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ είναι «μια ανοικτή πόρτα», δήλωσε ο Ζάεφ. «Είναι πολύ σημαντικό για την πΓΔΜ», ανέφερε. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων είναι επίσης μια υπόσχεση «σταθερότητας» στην ήπειρο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, ο οποίος επισήμανε ότι οι χώρες της περιοχής «ποτέ δεν συνεργάστηκαν τόσο πολύ μεταξύ τους».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.