21 Απρίλιος 2018, 16:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απρίλιος 2018, 21:26

Παρουσία των Ευζώνων η τελετή έπαρσης της σημαίας στο Μανχάταν (βίντεο)

  • Παρουσία των Ευζώνων η τελετή έπαρσης της σημαίας στο Μανχάταν (βίντεο)
    (Φωτ.: Εθνικός Κήρυξ / Κώστας Μπέη)

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ελληνικής ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη ξεκίνησαν και επίσημα σήμερα, με την τελετή έπαρσης της σημαίας στο Bowling Green του Μανχάταν, παρουσία πλήθος κόσμου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μεγάλη παρέλαση της ομογένειας την Κυριακή στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Παρόντες στις εκδηλώσεις είναι οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, που έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς συνοδεύουν στη Νέα Υόρκη ο συνταγματάρχης Πεζικού Ροδόλφος Δημητρόγλου, οι υπολοχαγοί Πεζικού Νικόλαος Λεοντάρης και Γεώργιος Ανδριανόπουλος, καθώς και δυο γυναίκες ανθυπασπιστές: η εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Γραφείου Προεδρίας της Δημοκρατίας Κωνστάντια Χριστοδούλου και το στέλεχος της Προεδρικής Φρουράς Δήμητρα Ψυχογιού.

«Την Κυριακή θέλουμε να… σπάσουμε την άσφαλτο, να ακουστεί το θρυλικό τσαρούχι του Εύζωνα σε όλη τη Νέα Υόρκη, σε όλη την Αμερική και σε όλο τον κόσμο. Να ακουστεί εκεί ψηλά στον ουρανό που όλοι οι νεκροί ήρωές μας, που έδωσαν την ζωή τους για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη και να έχουμε ομογενείς τόσο δυνατούς σε όλο τον κόσμο. Σας περιμένω στην 5η Λεωφόρου», ανέφερε ο Ροδόλφος Δημητρόγλου κατά την τελευταία Πανομογενειακή συγκέντρωση πριν την παρέλαση.

  • ΠΗΓΗ: Εθνικός Κήρυξ.