20 Απρίλιος 2018, 23:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απρίλιος 2018, 22:40

Unicef: Διακόπτει τη συνεργασία της με την Επιτροπή της Ελλάδας

  • Unicef: Διακόπτει τη συνεργασία της με την Επιτροπή της Ελλάδας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φώτης Πλέγας Γ.)

Εκτός του διεθνούς οργανισμού της Unicef τέθηκε η Εθνική Επιτροπή της Ελλάδας, όπως ανακοινώθηκε επίσημα. Οι λόγοι που οδήγησαν στην αποβολή της ελληνικής επιτροπής είναι οι οικονομικές παρατυπίες που διαπιστώθηκαν μετά από ελέγχους που διενήργησε διεθνής ανεξάρτητος φορές.

Επισημαίνεται ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Εθνική Επιτροπή δεν μπορούν να επιτευχθούν.

Βάσει του καταστατικού της Unicef, οι αποφάσεις αυτές πρόκειται να οριστικοποιηθούν μέσα στις επόμενες 60 ημέρες προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις για τη χρηματοδότηση και το διάδοχο σχήμα της επιτροπής του διεθνούς οργανισμού στη χώρα μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Unicef διακόπτει την συμφωνία της με την υπάρχουσα Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα εξαιτίας των ανησυχιών που προέκυψαν από πρόσφατο έλεγχο από ανεξάρτητο φορέα. Η Unicef κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Εθνική Επιτροπή δεν μπορούν να επιτευχθούν και για αυτό το λόγο προέβη σε ανάλογες κινήσεις.

Η Unicef βρίσκεται κοντά στους Έλληνες πολίτες για σχεδόν 70 χρόνια. Τα προγράμματα μας στην Ελλάδα ήταν από τα πρώτα προγράμματα που δημιούργησε η Unicef από την ίδρυσή της το 1946. Με τα χρόνια οι Έλληνες έγιναν ένθερμοι και γενναιόδωροι υποστηρικτές του Οργανισμού μας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη μακροχρόνια σχέση μας με την Ελλάδα και θα προχωρήσουμε σε συμφωνία με έναν νέο φορέα έτσι ώστε να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε συνεργασίες και υποστήριξη για το έργο μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η σημαντική δράση της Unicef με παιδιά μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα θα συνεχιστεί, ως μέρος του πλάνου ανταπόκρισης στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό, το οποίο υποστηρίζεται από το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Ελλάδας και άλλους εταίρους της κοινωνίας των πολιτών.