21 Δεκέμβριος 2013, 10:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:44

Δηλητηρίασε με ποντικοφάρμακο 19 παιδιά

  • Δηλητηρίασε με ποντικοφάρμακο 19 παιδιά

Δηλητηρίασε με ποντικοφάρμακο και ζιζανιοκτόνο 19 παιδιά

Δεκαεννέα παιδιά δημοτικού σχολείου στην Κίνα δηλητηριάστηκαν από γιαούρτι το οποίο περιείχε ποντικοφάρμακο και ζιζανιοκτόνο.

Οι μαθητές νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της πόλης Λουντί στην κεντρική επαρχία Χουνάν μετά από την κατανάλωση γιαουρτιού το οποίο περιείχε ποντικοφάρμακο και ζιζανιοκτόνο, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Σινχούα.

Μια 34χρονη γυναίκα ομολόγησε ότι έβαλε στο γιαούρτι τα δυο δηλητήρια πριν τα δώσει στα παιδιά- μαθητές του δημοτικού σχολείου όπως αναφέρει το Σινχούα που σημειώνει ότι η γυναίκα πιθανώς πάσχει από κάποια ψυχική διαταραχή.

Τρία από τα παιδάκια βρίσκονταν σε σοβαρή κατάσταση, αλλά η ζωή τους δεν είναι σε κίνδυνο μετέδωσε επίσης το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων σημειώνοντας ότι ήδη διεξάγεται έρευνα.

Σε σχολεία της Κίνας τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις, ενώ την ίδια στιγμή, η ασφάλεια των τροφίμων έχει γίνει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα καθώς αυξάνεται ο αριθμός των περιπτώσεων αλλοιωμένων τροφίμων εξ αιτίας των χαλαρών προτύπων ασφαλείας στα μικρά εργοστάσια παραγωγής.

Πηγή: newsit.gr