20 Απρίλιος 2018, 14:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απρίλιος 2018, 14:46

Γιλντιρίμ εναντίον της Ελλάδας: Ασφαλές λιμάνι για τους εχθρούς της Τουρκίας

  • Γιλντιρίμ εναντίον της Ελλάδας: Ασφαλές λιμάνι για τους εχθρούς της Τουρκίας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Ένα 24ωρο μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αφεθεί ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο Τούρκος αξιωματικός που ήταν συγκυβερνήτης στο ελικόπτερο με το οποίο οι «8» έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγορεί την Ελλάδα ότι προστατεύει πραξικοπηματίες.

Μάλιστα η Άγκυρα θεωρεί την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης ως «μία ακόμα απόδειξη».

Στην επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι, παρά τους ισχυρισμούς ότι ο Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί απελευθερώθηκε με περιοριστικούς όρους, η απόφαση έδειξε ότι «δεν λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα για έναν προδότη που συμμετείχε σε απόπειρα πραξικοπήματος». Επιπλέον, τονίζεται ότι οι ελληνικές Αρχές κάνουν δηλώσεις στον Τύπο προϊδεάζοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα αφεθούν ελεύθεροι και οι άλλοι επτά «πραξικοπηματίες».

Πυρ κατά της Ελλάδας και από τον Τούρκο πρωθυπουργό, ο οποίος χαρακτήρισε τη χώρα μας ασφαλές λιμάνι για τους εχθρούς της Τουρκίας. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι είναι απαράδεκτο να προστατεύονται κάποιοι που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα, και τόνισε ότι αυτή η στάση πλήττει τις σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες έχουν δοκιμαστεί τους τελευταίους μήνες.