19 Απρίλιος 2018, 14:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απρίλιος 2018, 14:27

Κάνει πίσω η ΠΝΟ, κανονικά αύριο τα δρομολόγια των πλοίων

  • Συλλήψεις στον Πειραιά για πώληση λαθραίων προϊόντων σε ταξιδιώτες
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Να μην κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τις 6:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής τα πλοία θα λύσουν κάβους και τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά.

Η ΠΝΟ ζητά την κατάργηση του νόμου για τις ειδικές συνθέσεις των πληρωμάτων στις γραμμές Πάτρα-Ιταλία, και αντιδρά στο σχέδιο υπουργικής απόφασης για τις μεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων.

Η Ομοσπονδία σε επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπογραμμίζει ότι εάν δοθεί το πράσινο φως θα πρέπει τα πλοία με σημαία τρίτης χώρας να στελεχώνονται υποχρεωτικά από ελληνικά πληρώματα που θα αμείβονται με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας της ΠΝΟ και θα είναι ασφαλισμένα με την ελληνική νομοθεσία.

Επίσης, ζητά να διευκρινίζονται οι ειδικότητες των μελών του πληρώματος, ότι πράγματι εξυπηρετούν τις ανάγκες του πλοίου και ότι δεν περιορίζονται στην ελάχιστη επάνδρωση.