19 Απρίλιος 2018, 12:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απρίλιος 2018, 12:13

Σπείρα διακινούσε λαθραία τσιγάρα στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθησαν ομογενείς και ένας Έλληνας (φωτο)

  • Σπείρα διακινούσε λαθραία τσιγάρα στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθησαν ομογενείς και ένας Έλληνας (φωτο)

Χιλιάδες συσκευασίες καπνού και περισσότερα από 117.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης σε «μυστική κρύπτη», σε υπόγειο αποθηκευτικό χώρο κατοικίας στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Οι διακινητές, ένας Έλληνας, τέσσερις ομογενείς και ένας Ουκρανός, συνελήφθησαν σε ταυτόχρονες και αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση- συμμορία, παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα και πλαστογραφία.

Οι διακριτοί ρόλοι στη σπείρα
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους. Προμηθευτής των καπνικών προϊόντων φέρεται να είναι 28χρονος ομογενής που προμήθευε τρία εκ των παραπάνω μελών, οι οποίοι με τη σειρά τους τα διέθεταν προς πώληση στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αριστοτέλους. Τα δύο άλλα μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα, κατά περίπτωση, με τους ρόλους της επιτήρησης των χώρων πώλησης των λαθραίων προϊόντων, καθώς και της φύλαξης οικίας-αποθήκης, που χρησιμοποιούνταν ως χώρος αποθήκευσης.

Είχαν αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας
Κατά τη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν:

  • 116.700 πακέτα λαθραίων τσιγάρων
  • 7.887 λαθραίες συσκευασίες καπνού
  • Το χρηματικό ποσό των 35.000 ευρώ
  • 18 κινητά τηλέφωνα
  • 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • Πλαστές πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας.

Εντυπωσιακό είναι πως σε ένα από τα παραπάνω σπίτια υπήρχε κρυμμένη θύρα που οδηγούσε σε «μυστικό» πέρασμα-κρύπτη, η οποία κατέληγε σε υπόγειο χώρο όπου απέκρυπταν τον κύριο όγκο των λαθραίων τσιγάρων. Ο 28χρονος χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά των λαθραίων καπνικών προϊόντων ένα επιβατηγό ΙΧ αυτοκίνητο με πλαστή άδεια κυκλοφορίας και πλαστές πινακίδες, με τα στοιχεία όμως του οποίου έχει καταχωρηθεί και κυκλοφορεί νόμιμα στην ελληνική επικράτεια, άλλο πανομοιότυπο όχημα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Gallery