19 Απρίλιος 2018, 11:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απρίλιος 2018, 11:31

Κλήση Καμμένου από τη Βουλή για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία

  • Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ δεσμεύονται για τη μη κύρωση της συμφωνίας με την πΓΔΜ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Την κλήση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, και προκειμένου να τοποθετηθεί σχετικά με τα όσα καταγγέλθηκαν από τον «μεσάζοντα», ανακοίνωσε σήμερα η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ο Μάκης Βορίδης, μάλιστα, κατηγόρησε την πρόεδρο της Επιτροπής, ότι έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να μην κληθεί για εξηγήσεις ο Πάνος Καμμένος.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου παρουσίασε γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας από το 2008 που απέρριπτε την κλήση του τότε διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Αγγέλου προκειμένου να «αντικρούσει» την τωρινή γνωμοδότηση που δίνει το πράσινο φως για την κατάθεση του Πάνου Καμμένου.

«Θα έρθει στην Επιτροπή ο κ. Καμμένος», είπε η πρόεδρος της απαντώντας στο κύμα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση. Ωστόσο, τόνισε ότι η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν πρέπει να λύνει διαφωνίες της συγκυρίας και ζήτησε από το κόμματα να οριοθετήσουν με τι ακριβώς μπορεί να απασχολείται η επιτροπή.