19 Απρίλιος 2018, 10:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απρίλιος 2018, 10:21

Ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Υόρκης σύσσωμος στη μεγαλειώδη παρέλαση στο Μανχάταν

  • Ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Υόρκης σύσσωμος στη μεγαλειώδη παρέλαση στο Μανχάταν
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Νέας Υόρκης «Κομνηνοί»)

Την Κυριακή 22 Απριλίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν θα διεξαχθεί η παρέλαση της ομογένειας για την 197η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας που διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Ποντίων Νέας Υόρκης «Κομνηνοί» τιμώντας την επέτειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος από το Μανχάταν, στις 12:00 θα αναχωρήσει λεωφορείο με σκοπό τη διευκόλυνση των μελών του που θα δώσουν το παρών στη μεγάλη παρέλαση.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, η εισαγγελέας της κομητείας του Νάσο Μάντλιν Σίγκα και ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος από τη Λήμνο, Παντελής Μπούμπουρας, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ουκρανία, θα είναι οι τελετάρχες της παρέλασης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρο Γαλάτουλα, τρεις θέσεις θα παραμείνουν κενές στην εξέδρα των επισήμων, οι δύο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που παραμένουν κρατούμενοι στην Τουρκία εδώ και ενάμιση μήνα, και η τρίτη για τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος πριν από λίγες ημέρες.