18 Απρίλιος 2018, 18:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Απρίλιος 2018, 17:20

Τρόμος σε πτήση: Γυναίκα σκοτώθηκε όταν τη «ρούφηξε» το παράθυρο

  • Τρόμος σε πτήση: Γυναίκα σκοτώθηκε όταν τη «ρούφηξε» το παράθυρο
    (Φωτ.: EPA / Amanda Bourman)
  • Τρόμος σε πτήση: Γυναίκα σκοτώθηκε όταν τη «ρούφηξε» το παράθυρο
    (Φωτ.: EPA / NTSB)

Δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν μέσα σε Boeing 737-700 της αμερικανικής εταιρείας Southwest Airlines που εκτελούσε το δρομολόγιο Νέα Υόρκη - Ντάλας μεταφέροντας 143 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος. Μία επιβάτης, η 43χρονη Τζένιφερ Ριόρνταν, η οποία ήταν και μητέρα δύο παιδιών, έχασε τη ζωή της όταν κυριολεκτικά τη «ρούφηξε» το παράθυρο του αεροσκάφους.

Περίπου 20 λεπτά μετά την απογείωση εξερράγη ο κινητήρας του αεροσκάφους όταν αυτό βρισκόταν σε ύψος 32.500 ποδών.

Τα συντρίμμια χτύπησαν την άτρακτο και κατέστρεψαν ένα παράθυρο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει αναρρόφηση στην καμπίνα και η γυναίκα να βγει κυριολεκτικά από το παράθυρο μέχρι τη μέση. Δύο επιβάτες προσπάθησαν να τραβήξουν την 43χρονη μέσα στην καμπίνα, αλλά δεν κατάφεραν να της σώσουν τη ζωή μιας και έφερε σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι.

Οι επιβάτες ανέφεραν ότι άκουσαν μια έκρηξη στην αριστερή πλευρά του αεροσκάφους και στη συνέχεια είδαν την άτυχη γυναίκα να «βγαίνει» από το παράθυρο δίπλα στο οποίο ήταν η θέση της. Ακολούθησαν σκηνές πανικού, και όσο κάποιοι έδιναν τις πρώτες βοήθειες στην Τζένιφερ Ριόρνταν η οποία αιμορραγούσε, άλλοι προσπάθησαν να κλείσουν την τρύπα που δημιουργήθηκε.


(Φωτ.: Facebook / Marty Martinez)

Το πρωτοφανές περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση από την αρμόδια αμερικανική υπηρεσία NSTB. Είναι η πρώτη φορά που επιβάτης χάνει τη ζωή του με αυτόν τον τρόπο σε αμερικανικό αεροσκάφος. Την τελευταία φορά που συνέβη αεροπορικό δυστύχημα στις ΗΠΑ ήταν τον Φεβρουάριο του 2009 όταν συνετρίβη ένα Colgan Air 3407 εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τότε είχαν σκοτωθεί 49 επιβαίνοντες και ένα άτομο που βρισκόταν στο έδαφος.