20 Δεκέμβριος 2013, 17:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:44

Χριστούγεννα στα σύνορα οι φαντάροι λόγω κόστους μετακίνησης

  • Είδαν το νεκρό τους παιδί φαντάρο στην παρέλαση!

Χριστούγεννα στα σύνορα οι φαντάροι λόγω κόστους μετακίνησης

Μεγάλο είναι το κόστος της μετακίνησης για πολλούς κληρωτούς φαντάρους που υπηρετούν στην παραμεθόριο. Έτσι το κόστος μετακίνησης στους τόπους καταγωγής τους κατά τις μέρες των εορτών Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, αποβαίνει απαγορευτικό για πολλούς από αυτούς, είτε πάρουν άδεια είτε όχι!
 
Έτσι πολλοί στρατιώτες προτιμούν να μη πάρουν καθόλου άδεια, αφού το κόστος μετακίνησης δεν μπορεί να καλυφθεί από τους γονείς τους. για να μη "χαλάσουν" μέρες που μπορούν μετά να τις κάνουν "άδεια απολύσεως".
 
Ακόμη και οι - σπανιότατες έως ανύπαρκτες - περιπτώσεις που στρατιώτες γνώριζαν από νωρίς τις ημερομηνίες αδειάς τους ώστε να κλείσουν από νωρίς φθηνότερα εισιτήρια, τώρα δεν υπάρχουν. Ακόμη και τα λεγόμενα φθηνά εισιτήρια είναι κόστος που δεν μπορούν να πληρώσουν.
 
Για του λόγου το αληθές το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων έχει φτιάξει και σχετικό τιμοκατάλογο:
 
Αυτά είναι μερικές αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις κόστους διαδρομής για το χρονικό διάστημα των εορτών (αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή):
 
Αλεξανδρούπολη-Αθήνα: 160-210 ευρώ
 
Μυτιλήνη-Αθήνα: 150-200 ευρώ
 
Χιος-Αθήνα:  145-201 ευρώ
 
Λήμνος-Αθήνα: 172-225 ευρώ
 
Ρόδος-Αθήνα: 157-230 ευρώ
 
Κως-Αθήνα: 137-170 ευρώ
 
Σάμος-Αθήνα: 160-205 ευρώ
 
Κύπρος-Αθήνα: 155-300 ευρώ
 
Συνεπώς η οικονομική δυσκολία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα. Τα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς όπως τρένο και λεωφορεία αφορούν μονο όσους υπηρετούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ακόμη και αυτό το κόστος είναι ανεκτό.

Πηγή: defencenet.gr