18 Απρίλιος 2018, 13:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Απρίλιος 2018, 13:31

Μπαρούτι μυρίζει στην Αρμενία – Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για τον Σερζ Σαρκισιάν (βίντεο)

  • Μπαρούτι μυρίζει στην Αρμενία – Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για τον Σερζ Σαρκισιάν (βίντεο)
    Διαδηλωτές διαμαρτύρονται κοντά στο σπίτι του τέως προέδρου και νυν πρωθυπουργού της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν (φωτ.: Photolure)

Δυναμιτισμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στην Αρμενία μετά την εκλογή του πρώην προέδρου της χώρας Σερζ Σαρκισιάν στο πρωθυπουργικό αξίωμα. Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν και σήμερα στους δρόμους του Ερεβάν διαμαρτυρόμενοι για την επιστροφή του Σαρκισιάν στην ηγεσία της χώρας λόγω συνταγματικής αναθεώρησης που έγινε το 2015.

Δεκάδες διαδηλωτές προσήχθησαν από τις ισχυρές δυνάμεις της αρμενικής Αστυνομίας, ενώ προσπαθούσαν να αποκλείσουν μία από τις κύριες οδικές αρτηρίες της πόλης.

Προσαγωγές έγιναν και έξω από την κατοικία του Σερζ Σαρκισιάν.

Οι αστυνομικές Αρχές του Ερεβάν κάνουν λόγο για 66 προσαγωγές. Νωρίτερα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και βουλευτής Νικόλ Πασινιάν είχε ανακοινώσει «την έναρξη μιας ειρηνικής, βελούδινης επανάστασης» καλώντας «να σταματήσει η λειτουργία όλων των κυβερνητικών  υπηρεσιών».

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η συνταγματική μεταρρύθμιση έγινε το 2015 μόνο και μόνο για να παραμείνει στην εξουσία ο Σαρκισιάν, που έχει ήδη διατελέσει πρόεδρος της Αρμενίας για δύο θητείες ενώ στο παρελθόν ήταν και πάλι πρωθυπουργός το διάστημα 2007-2008.