17 Απρίλιος 2018, 00:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απρίλιος 2018, 00:07

Ζάεφ: Δεν συντρέχει λόγος για συνάντηση με τον Τσίπρα

  • Ζάεφ: Δεν συντρέχει λόγος για συνάντηση με τον Τσίπρα
    (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)

Δύσκολα θα γίνει σύντομα μια συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως τόνισε ο Zόραν Ζάεφ, εκτιμώντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα τέτοιο ραντεβού κορυφής. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός θεωρεί ότι οι επαφές σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών την περασμένη εβδομάδα στην Αχρίδα δεν απέδωσαν ιδιαίτερη πρόοδο και επομένως δεν υπάρχει βάση για αναβάθμιση των συζητήσεων σε επίπεδο πρωθυπουργών, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται ο Ζόραν Ζάεφ να έχει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και τον πρόεδρο της χώρας προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στις διαβουλεύσεις.

Αναφερόμενος στις χθεσινές του δηλώσεις, ότι η χώρα του δεν αποδέχεται ονομασία έναντι όλων (erga omnes) τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό αλλά και αλλαγή άρθρων του συντάγματος, επισήμανε πως αυτές οι διαφορές ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια είναι χρόνιες και υπήρχαν από την αρχή της διαπραγμάτευσης.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ είχε τονίσει πως πιθανή είδηση για συνάντηση του ίδιου με τον Αλέξη Τσίπρα θα ήταν ενδεικτικό ότι «οι διαπραγματεύσεις προχωρούν στη σωστή κατεύθυνση και ότι είναι δυνατόν να φθάσουμε σε λύση».