16 Απρίλιος 2018, 11:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Απρίλιος 2018, 11:11

Σε ύφεση η φωτιά στην Ηλεία (βίντεο)

  • Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)

Μάχη με τις πύρινες φλόγες δίνουν από χθες ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε περιοχές του νομού Ηλείας όπου χθες δημιουργήθηκαν δύο εστίες φωτιές στην Φρίξα και τη Σκυλλουντία. Τα πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση, ωστόσο στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 36 οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Καναντέρ και ένα ελικόπτερο, καθώς υπάρχει φόβος αναζωπύρωσης.

«Η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί, γεγονός που βοηθάει το έργο των εναέριων και των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

O αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν έχουν καεί σπίτια, αλλά το μόνο που έχει καταγραφεί είναι κάποιες ζημιές στη στέγη ενός σπιτιού στην κοινότητα της Νέας Σκυλλουντίας». Όσον αφορά τις ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος είπε ότι έχουν καεί αρκετά ελαιόδεντρα.

Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, ο αντιπερειφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «αυτά θα τα βρει η έρευνα της Πυροσβεστικής», για να σημειώσει πως «είχα ζητήσει δημοσίως το περασμένο Σάββατο από τους συμπολίτες μας να μην προχωρήσουν στο κάψιμο κλαδιών, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για ισχυρούς ανέμους». Άλλωστε, όπως τόνισε, «χθες στην Ηλεία εκδηλώθηκαν περίπου έξι πυρκαγιές».