15 Απρίλιος 2018, 19:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απρίλιος 2018, 19:07

Ιστορική «συνάντηση» ιερών εικόνων Αγ. Γεωργίου Περιστερεώτα, Παναγίας Σουμελά και Αγ. Ιωάννη Βαζελώνα

  • Ιστορική «συνάντηση» ιερών εικόνων Αγ. Γεωργίου Περιστερεώτα, Παναγίας Σουμελά και Αγ. Ιωάννη Βαζελώνα

Όχι μόνο πανηγυρικό αλλά και ιστορικό χαρακτήρα λαμβάνουν οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην ανιστορηθείσα ιερά, ιστορική, πατριαρχική και σταυροπηγιακή μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, στο Ροδοχώρι Νάουσας, στις πλαγιές του Βερμίου όρους, προς τιμήν της μνήμης του Αγίου Γεωργίου. 

Με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου, την 1221η πανηγυρική επέτειο από την ίδρυση της μονής στον Πόντο και ταυτόχρονα την 50ή επέτειο της ανιστόρησης αυτής στους πρόποδες του Βερμίου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα βρεθούν μαζί οι τρεις ιερές και θαυματουργές εικόνες των ανιστορημένων μονών Αγίου Ιωάννου Βαζελώνα (στον Αγ. Δημήτριο Κοζάνης), Παναγίας Σουμελά (στην Καστανιά) και Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.

Με αυτόν τον τρόπο αναβιώνει η εθνικοθρησκευτική παράδοση ενότητας και αγάπης, που υπήρχε για αιώνες μεταξύ των τριών μονών στον Πόντο.

Οι τρεις θαυματουργές εικόνες θα συνεορτάσουν, τη Δευτέρα 23η Απριλίου, στην πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου του Περιστερεώτα, στο μοναστήρι του στο Ροδοχώρι της Νάουσας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ομώνυμου σωματείου. Δείτε στη φωτογραφία που ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των (διήμερων) εορταστικών εκδηλώσεων. 


(Κλικάρετε για να δείτε τη φωτογραφία σε μεγαλύτερη ανάλυση)