15 Απρίλιος 2018, 16:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απρίλιος 2018, 16:50

B. Αρχοντίδου - Χ. Φλαμπούρη: Υψώνουν την ελληνική σημαία στις υψηλότερες κορυφές του κόσμου

  • B. Αρχοντίδου - Χ. Φλαμπούρη: Υψώνουν την ελληνική σημαία στις υψηλότερες κορυφές του κόσμου
    (Φωτ.: A woman can be / Facebook)

Έχουν ήδη πετύχει έναν άθλο κατακτώντας τέσσερις από τις υψηλότερες κορυφές του κόσμου. Όμως, δεν σταματούν εδώ αλλά αντίθετα θέτουν ακόμη μεγαλύτερους στόχους. Η Βανέσα Αρχοντίδου και η Χριστίνα Φλαμπούρη, δύο επιτυχημένες γυναίκες στον επαγγελματικό στίβο, έχουν βάλει πλώρη να ανέβουν και στις επτά υψηλότερες κορυφές των επτά ηπείρων του πλανήτη, εκπληρώνοντας έτσι ένα τολμηρό, συναρπαστικό και φιλόδοξο πρότζεκτ, το «A woman can be»!

Υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους Νίκου Μαγκίτση, του πρώτου Έλληνα που κατάφερε να ανέβει και στις επτά υψηλότερες κορυφές του κόσμου, είναι αποφασισμένες να πετύχουν το στόχο τους. «Μετά από την κρίση στην Ελλάδα, θέλαμε να κάνουμε κάτι για τη χώρα μας. Το να ανεβάσουμε την ελληνική σημαία στις υψηλότερες κορυφές του κόσμου είναι μια κίνηση συμβολική, που όμως έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς», εξήγησε η Βανέσσα Αρχοντίδου.

Αν τα καταφέρουν, θα είναι οι πρώτες και μοναδικές Ελληνίδες αθλήτριες της ορειβασίας που θα έχουν πετύχει να πατήσουν και στις επτά υψηλότερες κορυφές του κόσμου. Μεχρι στιγμής, οι δύο φίλες έχουν υψώσει την ελληνική σημαία σε τέσσερις από τις υψηλότερες βουνοκορφές: Στο Kilimanjaro (Αφρική), στο Aconcagua (Νότια Αμερική), στο Elbrus (Ευρώπη) και στο Mc Kinley (Βόρεια Αμερική).

Μένουν άλλες τρεις: το CarstenszPyramid (Ωκεανία, το καλοκαίρι του 2018), το Vinson Massif (Ανταρκτική, τον χειμώνα του 2018) και το Everest (Ασία, την άνοιξη του 2019). Οι ευχές πολλών συναθλητών τους, και όχι μόνο, είναι να καταφέρουν το στόχο τους. Άλλωστε, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του πρότζεκτ (awomancanbe.com), όπου κάθε ένας που θέλει μπορεί να ενισχύσει την προσπάθειά τους, «κάθε ανάβαση δεν αποτελούσε απλώς μια ανεπανάληπτη εμπειρία, αλλά δυνάμωνε τη θέληση τους να συνεχίσουν το κυνήγι του πιο τολμηρού, γυναικείου, ορειβατικού και πάνω απ’ όλα ελληνικού στόχου».

  • Πηγές: SBS Radio - advendure.com.