14 Απρίλιος 2018, 23:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Απρίλιος 2018, 22:52

ΚΚΕ: Αντιπολεμικό συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας για τη Συρία

  • ΚΚΕ: Αντιπολεμικό συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας για τη Συρία
    Εικόνα από την πορεία διαμαρτυρίας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ για την πυραυλική επίθεση εναντίον της Συρίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα με αφορμή την στρατιωτική επιχείρηση ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Σύνταγμα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Στην πρώτη γραμμή της πορείας βρισκόταν ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πριν από την έναρξη της διαδήλωσης έκανε ομιλία στους συγκεντρωμένους.

Με κεντρικό σύνθημα «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την επίθεση των ΗΠΑ, Γαλλίας και Μ. Βρετανίας στη Συρία. Παράλληλα ως ένδειξη διαμαρτυρίας έκαψαν τις σημαίες των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας και Γαλλίας μπροστά από τα κτήρια των αντίστοιχων πρεσβειών, αναγράφοντας μάλιστα με κόκκινη μπογιά το σύνθημα «φονιάδες», ενώ πέταξαν μπογιές στην αμερικάνικη πρεσβεία.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Αντιπολεμική συγκέντρωση μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία πραγματοποίησαν και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, καταδικάζοντας με τη σειρά τους την σημερινή στρατιωτική επέμβαση και ζητώντας «να μην εμπλακεί η χώρα μας στην εξυπηρέτηση των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.