12 Απρίλιος 2018, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απρίλιος 2018, 09:05

Αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη έφθασαν στην Κρήτη (φωτο)

  • Αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη έφθασαν στην Κρήτη (φωτο)
    Ένα από τα αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ (φωτ.: thedrive.com)

Στο Ηράκλειο της Κρήτης βρίσκονται από χθες το βράδυ δύο κατασκοπευτικά αεροσκάφη της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα ekriti.gr και ο δημοσιογράφος Γιώργος Λαμπράκης.

Τα δύο αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Πρόκειται για ένα MC-12S EMARSS και ένα MC-12W Liberty. Το πρώτο δεν έχει διακριτικά και φαίνεται ως πολιτικό αεροσκάφος ενώ το άλλο έχει όλα τα διακριτικά της USAF δηλαδή της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τα αεροσκάφη έχουν χρησιμοποιηθεί σε αποστολές στη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων Enduring Freedom (OEF) και Enduring Iraqi Freedom (OIF), στο Αφγανιστάν και το Ιράκ αντίστοιχα. Και τα δύο φέρουν ισχυρά καταγραφικά συστήματα, ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές ενώ είναι επανδρωμένα με 4μελή πληρώματα ειδικής εκπαίδευσης.

Η παρουσία των δύο αεροσκαφών αλλά και η έλευση δυνάμεων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο μαρτυρούν ότι επίκειται στρατιωτική επιχείρηση και πως οι ΗΠΑ προετοιμάζονται να υλοποιήσουν όλα όσα είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τις προηγούμενες μέρες για τη Συρία. Ωστόσο τίποτα δεν είναι βέβαιο ακόμα και όλα παίζονται.

  • Με πληροφορίες από το ekriti.gr και τον δημοσιογράφο Γιώργο Λαμπράκη.
Gallery