11 Απρίλιος 2018, 15:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Απρίλιος 2018, 15:00

Η Ryanair μειώνει δρομολόγια στην Ελλάδα

  • H Ryanair διακόπτει την πτήση Αθήνα-Θεσσαλονίκη και αντιστρόφως
    (Φωτ.: EPA / Oliver Hoslet)

Στις βάσεις της στη Γερμανία θα μεταφέρει η Ryanair δύο αεροσκάφη της που σήμερα βρίσκονται στην Αθήνα και στα Χανιά. Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τη βάση της στα Χανιά και θα ακυρώσει τέσσερις πτήσεις χαμηλής συχνότητας προς το Κατόβιτσε, το Μέμινγκεν, τη Βενετία (Τρεβίζο) και το Βίλνιους.

Επιπλέον, από την 1η Ιουνίου θα υπάρξει μείωση των δρομολογίων εσωτερικού, ενώ το καλοκαίρι θα υπάρχουν πτήσεις μόνο από την Αθήνα προς Μύκονο, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη, και αντίστροφα.

Ο διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Ryanair Νίκος Λάρδης δήλωσε ότι οι χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων είναι τέτοιες που «ενθαρρύνουν» τα δρομολόγια μόνο το καλοκαίρι και μόνο σε διεθνείς προορισμούς, δηλαδή αυτά που απαιτούν λιγότερα αεροσκάφη στην Ελλάδα.

Η αεροπορική εταιρεία σημειώνει ότι παραμένει ανοιχτή για συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων για τη δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης που θα αφορά όλες τις εταιρείες, θα υποστηρίζει τις πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και θα δικαιολογεί επιπλέον αεροσκάφη με μόνιμη βάση στα ελληνικά αεροδρόμια.