10 Απρίλιος 2018, 23:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απρίλιος 2018, 22:19

Ρωσικό μαχητικό πέταξε πάνω από γαλλικό πολεμικό πλοίο

  • Ρωσικό μαχητικό πέταξε πάνω από γαλλικό πολεμικό πλοίο
    Η φρεγάτα Aquitaine (φωτ. αρχείου: Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό)

Ένα ρωσικό αεριωθούμενο πέταξε αυτό το Σαββατοκύριακο σε χαμηλό ύψος πάνω από ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο, σε μια εσκεμμένη παραβίαση των διεθνών κανονισμών, ανέφερε σήμερα πηγή από το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας. Το περιστατικό, το οποίο αποκάλυψε πρώτο το περιοδικό Le Point, σημειώθηκε την ώρα που η ένταση αυξάνεται μεταξύ της Ρωσίας και χωρών της Δύσης μετά την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία. Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή, σύμφωνα με μια συριακή οργάνωση διάσωσης.

Το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό έγραψε ότι το ρωσικό μαχητικό πραγματοποίησε χαμηλή υπερπτήση πάνω από τη φρεγάτα «Aquitaine» και ήταν πλήρως οπλισμένο.

Η γαλλική φρεγάτα «Aquitaine» φέρει 16 πυραύλους Κρουζ και 16 πυραύλους εδάφους-αέρος. Αυτήν τη στιγμή επιχειρεί στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης μαζί με αμερικανικά πολεμικά πλοία, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

«Η πτήση πραγματοποιήθηκε πριν από κάποιες ημέρες» σημείωσε πηγή από το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι η Γαλλία επικοινώνησε με τις ρωσικές Αρχές για το ζήτημα.

«Οι υπερπτήσεις από στρατιωτικά αεροσκάφη πάνω από πολεμικά πλοία είναι κάτι που συμβαίνει στη θάλασσα. Όταν είναι πολύ χαμηλές, η αντίθετη πλευρά ειδοποιείται» επισήμανε η πηγή.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.