10 Απρίλιος 2018, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απρίλιος 2018, 10:06

Viral βίντεο με την εν ψυχρώ εκτέλεση Παλαιστίνιου από Ισραηλινό στρατιώτη

Σοκ έχει προκαλέσει στο Ισραήλ βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει την εν ψυχρώ εκτέλεση Παλαιστίνιου από Ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Στο βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου ελέγχεται, ακούγεται ο διάλογος μεταξύ των Ισραηλινών για το ποιο... θύμα να επιλέξουν και τα γέλια χαράς μετά την εκτέλεση!

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατων διαδηλώσεων στην περιοχή. Η λήψη της εικόνας γίνεται μέσα από τη διόπτρα όπλου, πιθανώς του εκτελεστή. Το θύμα είναι άοπλος Παλαιστίνιος που περπατάει κοντά στα σύνορα. Μαζί του είναι ένα παιδί και ένας άλλος άνδρας. Ο εκτελεστής προτιμά το μπλε πουκάμισό του και όχι το ροζ του φίλου του ή να σκοτώσει το παιδί και έτσι τον σημαδεύει. Τη στιγμή που πέφτει στο έδαφος, ακούγονται οι πανηγυρισμοί του ελεύθερου σκοπευτή και όσων είναι μαζί του.

Ο ισραηλινός στρατός ερευνά την υπόθεση
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, ωστόσο δεν είναι σαφές πόσο πρόσφατα γυρίστηκε το βίντεο. «Όσον αφορά το βίντεο που κυκλοφορεί τώρα, το γεγονός που εικονίζει προφανώς έγινε πριν από μήνες», ανέφερε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού τη Δευτέρα. «Το συμβάν εξετάζεται και θα διενεργηθεί σε βάθος έρευνα», προστέθηκε.

Η ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων B'Tselem καταδίκασε μέσω Twitter «τις παράνομες διαταγές σε στρατιώτες να πυροβολούν εναντίον ανθρώπων που δεν αποτελούν κίνδυνο για κανέναν». Ο ισραηλινός Άραβας βουλευτής Αϊμάν Οντέ καταδίκασε τις ενέργειες που καταγράφονται στο επίμαχο βίντεο. «Ο στρατιώτης που πυροβόλησε ενώ μαγνητοσκοπούσε πρέπει να προσαχθεί σε δίκη, αλλά αυτός που τον διέταξε να πυροβολήσει είναι ο αληθινός κίνδυνος», τόνισε.