19 Δεκέμβριος 2013, 11:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:44

Tα ωραιότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα…

  • Μιά αγκαλιά... το καλύτερο φάρμακο

Tα ωραιότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα…

Πόση αλήθεια σε μία τόσο μικρή φράση. Ολόκληρο το νόημα της ζωής. Έχεις αναρωτηθεί ποιές ακριβώς στιγμές έχεις πάρει τις μεγαλύτερες δόσεις ευτυχίας; Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες την καρδιά σου πλήρη ; Τι έκανες και ένιωσες έτσι ;

Αλήθεια όλα αυτά τα μικρά που δεν δίνουμε σημασία στην καθημερινή μας ζωή παρασυρμένοι από τη ρουτίνα συνθέτουν το παζλ του χαρούμενου μέρους της ζωής μας.
Σκέψου τις βόλτες με τους φίλους σου , την αγκαλιά που πήρες κάποιον δικό σου άνθρωπο , ένα φιλί που έδωσες και πήρες…

Όλα όσα μπορεί να κάνουν την καρδιά σου να φτερουγίσει και που είναι τόσο εύκολο να πάρεις και να δώσεις. Αρκεί μόνο να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να αισθανθεί.
Θα μου πεις, ωραία αυτό δεν είναι και τόσο δύσκολο δα! Και όμως η »δυσκολία» βρίσκεται στην συνείδηση του μεγαλείου αυτού.

Κλεισμένοι όλοι στους εαυτούς μας , παραδομένοι σε μια πραγματικότητα που μας θλίβει και μας απογοητεύει μιζεριάζουμε και θεωρούμε ότι όλα μας πάνε στραβά επειδή απλά δεν συμβαίνει κάτι τρομερό στη ζωή μας. Και όμως! Συμβαίνει!

Εκπληρώνουμε το θείο δώρο που λέγεται ζωή και στο χέρι μας είναι να το »ξοδέψουμε» όσο καλύτερα μπορούμε. Ίσως αν κάθε ημέρα σκεφτόμασταν ότι ο χρόνος μας προς το τέλος είναι σαν μια κλεψύδρα που ο χρόνος που μας απομένει είναι η άμμος που κυλά να εκτιμούσαμε περισσότερο όσα μας χαρίζονται απλόχερα.

Δώσε σημασία σε οτιδήποτε σε κάνει να γελάς, να χαίρεσαι, να αγαπάς. Από ένα όμορφο απόγευμα με ζεστή σοκολάτα και το αγαπημένο σου βιβλίο (ιδανικό για μένα σκηνικό!), μέχρι στιγμές έξαλλου ξεφαντώματος με την παρέα σου. Η κάθε ημέρα που ξημερώνει είναι άλλη μια ευκαιρία που μας δίνεται για να γίνουμε ευτυχισμένοι. Εσύ θα την αφήσεις ανεκμετάλλευτη; Ζήσε όπως θέλεις με τους ανθρώπους που θέλεις τώρα που μπορείς. Τώρα έχεις τα πάντα. Και θυμήσου, δεν χρειάζεται ούτε πολλά χρήματα, ούτε τις ιδανικές συνθήκες. Πάρε την κάθε στιγμή και κάνε την τέλεια με τις πράξεις σου.

Πηγή: govastileto.gr