7 Απρίλιος 2018, 20:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Απρίλιος 2018, 20:22

Στην Αθήνα με κάθε επισημότητα το Άγιο Φως (βίντεο)

Λίγα λεπτά πριν τις 19:30 έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα με ειδική πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, με καθυστέρηση μιας ώρας. Ακολούθησε τελετή υποδοχής με τιμές αρχηγού κράτους, πριν συνεχίσει το ταξίδι του, προκειμένου να φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με ειδικές πτήσεις.

Ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός κατήλθε του αεροσκάφους φέρνοντας το Άγιο Φως στην ελληνική γη, με κάθε επισημότητα, υπό τους ήχους της μπάντας του Στρατού Ξηράς και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Στη συνέχεια το Άγιο Φως πρόκειται να μεταφερθεί στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, όπου έχει συρρεύσει πλήθος πιστών για να το λάβει, αλλά και για να μεταλαμπαδευτεί σε όλες τις ενορίες της Αττικής.

Το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου χιλιάδες ήταν οι πιστοί που παρακολούθησαν την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα. Στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως παρούσα ήταν η ελληνική αποστολή, υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη.

«Έχουμε και φέτος την τιμή να παραλαμβάνουμε από τα χέρια σας το Άγιο Φως και το προνόμιο να Το μεταφέρουμε, μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα στην Ελλάδα. Η Εκκλησία των Ιεροσολύμων στην μακραίωνη ιστορική της πορεία αναδεικνύει την ελληνορθόδοξη μαρτυρία εν μέσω ποικίλων δυσκολιών, διασφαλίζοντας τη συνέχεια των Θεσμών του Πατριαρχείου και της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας.Η Ελληνική Πολιτεία παραμένει σταθερά αρωγός του Παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας στην προσπάθεια διαφύλαξης των ιερών προνομίων και του πνευματικού ρόλου της Σιωνίτιδας Εκκλησίας», ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών.