7 Απρίλιος 2018, 09:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Απρίλιος 2020, 14:20

Η ΑΕΚ στο Βελιγράδι: 19 χρόνια από το μεγάλο ταξίδι της ειρήνης

  • Η ΑΕΚ στο Βελιγράδι: 19 χρόνια από το μεγάλο ταξίδι της ειρήνης
    (Φωτ.: ΠΑΕ ΑΕΚ)

Η σημερινή ημερομηνία θα θυμίζει για πάντα στην οικογένεια της ΑΕΚ ένα από τα πιο σημαντικά ταξίδια της ιστορίας της. Σήμερα, συμπληρώνονται 19 χρόνια από την Μεγάλη Τετάρτη του 1999, όταν η Ένωση, μέσω των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών στη Σερβία, έδωσε ένα φιλικό παιχνίδι στο Βελιγράδι με αντίπαλο την Παρτιζάν.

Με εμπνευστή του εγχειρήματος τον Δημήτρη Μελισσανίδη και με τη συμμετοχή μεγάλης πλειοψηφίας των παικτών και μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος, η ΑΕΚ έκανε στις 7 Απριλίου του 1999 ένα ταξίδι γεμάτο κινδύνους, το οποίο ωστόσο συνοδεύονταν από τεράστιους συμβολισμούς ειρήνης και συμπαράστασης.

Στο Βελιγράδι, οι Κιτρινόμαυροι έδωσαν ένα ματς μέσα στο γήπεδο, ο τίτλος που κέρδισαν όμως ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του ποδοσφαίρου. «Σκόραραν» κατά του πολέμου, δηλώνοντας ταυτόχρονα τη συμπαράστασή τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Σερβίας. 

Διαβάστε ΕΔΩ στο αφιέρωμα του pontos-news.gr πώς τα πέντε πούλμαν της ελληνικής αποστολής, που ταξίδευσε μέσω Βουδαπέστης, και στα οποία βρίσκονταν όχι μόνο μέλη από το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ, αλλά και φίλαθλοι, συνοδοί και δημοσιογράφοι, καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες εκτός ποδοσφαίρου, όπως ο Μανώλης Γλέζος, πραγματοποίησαν το μεγάλο εγχείρημα.