5 Απρίλιος 2018, 09:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Απρίλιος 2018, 09:21

Η στιγμή που ο Ρουβίκωνας επιτίθεται στο τουρκικό Προξενείο (βίντεο)

  • Η στιγμή που ο Ρουβίκωνας επιτίθεται στο τουρκικό Προξενείο (βίντεο)
    Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το χώρο μπροστά στη τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα, μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Βίντεο με την επιχείρηση κατά του τουρκικού Προξενείο στο Ψυχικό που πραγματοποίησαν χθες μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα μέσω Liveleak.

Οι δράστες, όπως θα δείτε στο βίντεο, φορούν φωσφοριζέ γιλέκα για να ξεχωρίζουν.

Πήγαν στο Προξενείο με αστικό λεωφορείο. Μόλις έφθασαν, κατέβηκαν και με ταχύτητα κινήθηκαν προς το κτήριο. Πριν καλά-καλά οι αστυνομικοί καταλάβουν τι γίνεται, τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν μπογιές στο Προξενείο. Στη συνέχεια μπήκαν στο επόμενο αστικό λεωφορείο και έφυγαν.

Η επίθεση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα γίνονται στο Αφρίν της Συρίας.Το Αφρίν έπεσε αλλά ο αγώνας συνεχίζεται...», έγραψαν χαρακτηριστικά σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα. 

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την επίθεση. «Η ρίψη χρωμάτων, σήμερα το απόγευμα στο Τουρκικό Προξενείο, στο Ψυχικό, αποτελεί μία ενέργεια απαράδεκτη. Η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει έρευνες, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.