9 Απρίλιος 2018, 10:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Απρίλιος 2018, 10:52

Σεμινάρια αστρονομίας για ενήλικες από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

  • Ίμβρος: Διήμερο αστρονομίας από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών 3
    (Φωτ.: Κέντρα Επισκεπτών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Facebook)

Κύκλο σεμιναρίων αστρονομίας ενηλίκων διοργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από 29 Απριλίου έως 20 Μαΐου από το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του ΕΑΑ.

Η συνολική διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι τέσσερις Κυριακές των τεσσάρων εκπαιδευτικών ωρών (σύνολο 16 ώρες), συν μία 4ωρη νυχτερινή εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης και επίσης μία νυχτερινή βιωματική δραστηριότητα σε εκπαιδευτική εκδρομή με λεωφορεία στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας.

Ο κύκλος σεμιναρίων θα έχει εισαγωγικό προς την αστρονομία χαρακτήρα. Για την παρακολούθηση τους δεν θα απαιτούνται μαθηματικά πανεπιστημιακού επιπέδου, δηλαδή θα απευθύνονται και σε απόφοιτους Λυκείου. Μετά το πέρας των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα λάβουν επίσημη βεβαίωση παρακολούθησης, από τον κύριο εισηγητή των σεμιναρίων και διευθυντή ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ, καθηγητή Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης δρ Β. Χαρμανδάρη.

Το πρόγραμμα του Κύκλου Σεμιναρίων Ενηλίκων θα περιέχει:

  • Εισαγωγικά στοιχεία γενικής αστρονομίας-αστροφυσικής
  • Παρατήρηση και χειρισμό τηλεσκοπίων
  • Ουρανογραφία (αστερισμοί-ουράνια σφαίρα)
  • Χειρισμό πλανηταριακών προγραμμάτων
  • Εισαγωγή στην αστροφωτογράφηση, πλανητική απεικόνιση μέσω workshop.

Oι εγγραφές συνεχίζονται και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018. 

Για να δηλώσετε συμμετοχή καθώς και για το συνολικό κόστος των σεμιναρίων μαζί με τις δραστηριότητες, μπορείτε να απευθύνεστε στην Γραμματεία: 2103490160 ώρες 10:00-14:00 ή στο astroschool@noa.gr.