4 Απρίλιος 2018, 18:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Απρίλιος 2018, 17:22

Τα λαμπριάτικα κουλούρια της θείας Μαρίας

  • Τα λαμπριάτικα κουλούρια της θείας Μαρίας
    (Φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Μια συνταγή από τα Καλάβρυτα σας προτείνει αυτήν τη Λαμπρή το pontos-news.gr, για κουλουράκια αφράτα και νοστιμότατα!

ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. φυτίνη
  • ½ κουταλιά βούτυρο
  • 8 αυγά
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 αμμωνία
  • 5 βανίλιες
  • 1 φλιτζανάκι καφέ γάλα
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει το μίγμα. Ρίχνουμε τη φυτίνη με το βούτυρο (χλιαρά) και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  2. Λιώνουμε την αμμωνία μέσα στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με τις βανίλιες. 
  3. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή.
  4. Πλάθουμε τα κουλουράκια πολύ μικρά γιατί φουσκώνουν και τα βάζουμε αραιά πάνω σε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C και ψήνουμε για 10΄ (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να ροδίσουν.