4 Απρίλιος 2018, 12:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Απρίλιος 2018, 12:03

Τι απαντά η Τουρκία στις ΗΠΑ για τους S-400

  • Άγκυρα: Οι S-400 θα τεθούν σε λειτουργία 2
    (Φωτ.: armscom.net)

Όχι μόνο δεν πρόκειται ο Τούρκος πρόεδρος να σκεφτεί τις προειδοποιήσεις που απευθύνουν οι ΗΠΑ στην περίπτωση που προχωρήσει η αγορά των S-400 από τη Ρωσία αλλά ήδη σήμερα, λιγότερο από ένα 24ωρο από την ομιλία Πούτιν για την επίσπευση της παράδοσης του οπλικού συστήματος, ανακοινώθηκε εμμέσως και η ημερομηνία παραλαβής του.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξάλλου, ξεκαθάρισε ότι «αυτή η δουλειά έκλεισε και δεν αλλάζει»!

Η παράδοση των πυραύλων S-400 που έχει παραγγείλει η Τουρκία στη Ρωσία θα γίνει τον Ιούλιο 2019, έγραψε στο Twitter ο υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαΐλ Ντεμίρ. «Έχουμε επισπεύσει για τον Ιούλιο 2019 τον χρόνο παράδοσης στο συμβόλαιο που υπογράψαμε με τη Ρωσία για την απόκτηση των S-400», πρόσθεσε.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για την τεχνική και στρατιωτική συνεργασία Βλαντίμιρ Κόινε είχε δηλώσει πως η παράδοση των αντιαεροπορικών συστημάτων στην Άγκυρα θα ξεκινήσει «πιθανότατα προς το τέλος του 2019 με αρχές του 2020».

Νωρίτερα ο Ερντογάν είχε υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους και απευθυνόμενος τους συμμάχους του ΝΑΤΟ που επέκριναν την απόφαση εξαγοράς των S-400 «Σχετικά με τους S-400, είναι μία απόφαση που αφορά την Τουρκία... Κλείσαμε συμφωνία για το θέμα των S-400, κλείσαμε τον φάκελο αυτόν, είναι μια τελειωμένη υπόθεση», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας απευθυνόμενος προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ που επέκριναν την απόφαση της Άγκυρας, εξαιτίας της μη συμβατότητας του ρωσικού συστήματος με τα νατοϊκά αμυντικά συστήματα».