3 Απρίλιος 2018, 21:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Απρίλιος 2018, 01:25

Εντυπωσιακές εικόνες από την αεροναυτική άσκηση Κύπρου-Γαλλίας «CYFRA-02/18» (φωτο)

  • Εντυπωσιακές εικόνες από την αεροναυτική άσκηση Κύπρου-Γαλλίας «CYFRA-02/18» (φωτο)

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (3/4) η κοινή άσκηση μεταξύ Κύπρου-Γαλλίας, στη θαλάσσια περιοχή, ανατολικά της Μεγαλονήσου. Στη διεθνή άσκηση έρευνας-διάσωσης με την ονομασία «CYFRA-02/18» συμμετείχαν το ΠΠ Αμμόχωστος της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ, πτητικά μέσα της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, καθώς και η γαλλική φρεγάτα «Aquitaine» με το οργανικό της ελικόπτερο.

Η άσκηση εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών Ενόπλων Δυνάμεων ή καταστάσεων ανάγκης που δύναται να προκύψουν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων εντός της ΑΟΖ και την περιοχή έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των Α/Ν μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό. Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό ατύχημα σε πλοία ή πλατφόρμες στην ανοιχτή θάλασσα» και ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «Νέαρχος» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η «CYFRA-02/18» αποτελεί τη δεύτερη συνεργασία, εντός του 2018, στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα ΕΔ μεταξύ των δυνάμεων της ΚΔ και αεροναυτικών δυνάμεων της Γαλλίας, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.

  • Αναδημοσίευση: philnews.com.
Gallery