3 Απρίλιος 2018, 17:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Απρίλιος 2018, 17:41

Χαμόγελα, κέφι, ζεστή ατμόσφαιρα και... ειδήσεις είχε ο ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας (φωτο)

  • Χαμόγελα, κέφι, ζεστή ατμόσφαιρα και... ειδήσεις είχε ο ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας (φωτο)
    Με σοβαρότητα και όραμα… τα Ποντιόπουλα του Πειραιά (φωτ.: Ελένη Πολιτίδου)

Στη Στέγη Ποντίων του Πειραιά, στην προσφυγούπολη της Δραπετσώνας, βρέθηκαν για ακόμα μία φορά, στις 11 Μαρτίου, μέλη και φίλοι της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας για να καλωσορίσουν τη νέα χρονιά, να ενημερωθούν για όσα έπραξε φέτος ο δραστήριος σύλλογος αλλά και για τις δύο σπουδαίες εκδηλώσεις που σχεδιάζονται για το επόμενο τρίμηνο, την παρουσίαση του πολυτελούς ιστορικού λευκώματος «Από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία στον Πειραιά… εδώ στη Δραπετσώνα» και εκείνη για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (28/5, Θέατρο Δώρας Στράτου).

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος Αναστασία Ποιμενίδη-Ιωαννίδη, που καλωσόρισε όλους τους καλεσμένους.

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην 100ετή πορεία της Ένωσης αναφέρθηκε στη συνεισφορά και τον εθελοντισμό των μελών της και ευχαρίστησε όλους που, τον περασμένο Ιανουάριο, ενίσχυσαν τη λαχειοφόρο αγορά με αποτέλεσμα να καταστεί δυνατό ο σύλλογος να συμπληρώσει τις φορεσιές του βεστιαρίου του με τάπλες, μπότες και υφάσματα εξαιρετικής ποιότητας και ομορφιάς.

Η εκδήλωση συνέχισε με τα παιδιά του μικρού χορευτικού που απέδειξαν πως παρά το νεαρό της ηλικίας τους μπορούν να χορέψουν με μοναδική χάρη και να γίνουν άξιοι συνεχιστές της ποντιακής παράδοσης.


Τα βλαστάρια του συλλόγου περιμένουν τη σειρά τους στην πλατεία Νίκου Καπετανίδη έναντι της Ένωσης

Ακολούθησε γλέντι με τους Άκη και Αλέξανδρο Κοπαλά, Γιάννη Μιχαηλίδη, Γιώργο Παπαδόπουλο, Αλέξανδρο Μπουρμίστρωφ, Χάρη Παπαδόπουλο, Παύλο Σταματίδη, Φίλιππο Πουρπουτίδη και Γιώργο Μουρατίδη στο πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Χαμόγελα προκάλεσε η τούρτα-έκπληξη που προσέφεραν τα μέλη της Ένωσης στην Αναστασία Ποιμενίδη-Ιωαννίδη η οποία εκείνη την ημέρα είχε τα γενέθλιά της.

Και κάπως έτσι η ατμόσφαιρα έγινε ακόμα πιο ζεστή!


Η στιγμή της έκπληξης

Με την παρουσία τους τίμησαν τον ιστορικό σύλλογο ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο πρόεδρος του ΔΣ και δύο αντιδήμαρχοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι αδελφών σωματείων «Ο Καύκασος» Αιγάλεω, «Παναγία Σουμελά» Σαλαμίνας, Μάνδρας, «Φάρου» Πατρών, «Νίκος Καπετανίδης» Αμαρουσίου, μέλη και φίλοι του συλλόγου.


Μέλη και φίλοι της Ένωσης χόρεψαν με την ψυχή τους

  • Όλες οι φωτογραφίες είναι της Ελένης Πολιτίδου.
Εκδηλωσεις