18 Δεκέμβριος 2013, 08:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:45

«Κινητό έγκλημα» το τζιπ του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη!

  • «Κινητό έγκλημα» το τζιπ του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη!

«Κινητό έγκλημα» το τζιπ του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη!

Προθεσμία για να δικαστεί την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε από το Αυτόφωρο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος συνελήφθη να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, αυτοκίνητο, το οποίο ήταν ανασφάλιστο και είχε πλαστές πινακίδες.

Σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε νωρίτερα ποινική δίωξη που αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ επιβλήθηκαν επίσης και τρία διοικητικά πρόστιμα για τη μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

Δηλώσεις από τον Μιχάλη Λιάπη που προκαλούν

Ο πρώην υπουργός αν και σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες σκόπευε να κρατήσει μία σκληρή στάση, τελικά αποφάσισε να παραδεχθεί τα λάθη του, γιατί δεν είναι ένα και δύο, και να δηλώσει ένοχος, λέγοντας πως έσφαλε και θα πληρώσει το τίμημα της απερισκεψίας του.

Ωστόσο, τα όσα φέρεται να υποστήριξε στο γραφείο του εισαγγελέα μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν. Ο κ. Λιάπης ανέφερε πως τις πινακίδες τις κατέθεσε τον Αύγουστο και πως έχει πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Όπως σημείωσε δεν παριστάνει τον φτωχό, αλλά και εκείνος ένας συνταξιούχος είναι πως το τεκμήριο είναι ένα ποσό.

Ο "συνταξιούχος" λοιπόν Μιχάλης Λιάπης δεν είναι ένας συνταξιούχος σαν όλους τους άλλους που καθημερινά δίνουν μάχη για να επιβιώσουν και να καταφέρουν να πάρουν και τα απαραίτητα φάρμακά τους. Γιατί ο απλός, καθημερινός συνταξιούχος δεν καταθέτει πόθεν έσχες με 28 ακίνητα, κάποια εξ αυτών σε ακριβές περιοχές όπως το Κολωνάκι και το Χαλάνδρι.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε πως το αυτοκίνητο το είχε σε αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγε για ταξίδι στην Ασία, αποφάσισε να κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο μόνο και μόνο για να μην αποφορτιστεί η μπαταρία του αυτοκινήτου. Αυτή και μόνο η γελοία δικαιολογία, προκάλεσε φρενίτιδα στο διαδίκτυο με τους περισσότερους όχι να κατηγορούν τον κ. Λιάπη για τις παράνομες ενέργειές του, αλλά να τον χλευάζουν και να τον κοροιδεύουν.

Όταν τον ρώτησαν γιατί είχε πλαστές πινακίδες είπε: "Γιατί είχα βγάλει κάτι πινακίδες. Τι να πω; Πως δεν φταίω; Φταίω! Ήταν η κακιά η ώρα και πρέπει να τιμωρηθώ".

Πώς συνέλαβαν τον πρώην υπουργό

Ο Μιχάλης Λιάπης, κυκλοφορούσε με ανασφάλιστο τζίπ με πλαστές πινακίδες και χωρίς δίπλωμα συνελήφθη το μεσημέρι να οδηγεί στην Λεωφόρο Αρτέμιδας από άνδρες της ΔΙΑΣ και οδηγήθηκε στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής.

Εκτός όλων των άλλων αδικημάτων, ο κ. Λιάπης αποφάσισε να παραβιάσει και την πινακίδα Stop και σύμφωνα με πληροφορίες πέρασε ξυστά από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή. Αυτή η κίνηση σε συνδυασμό με τα φιμέ τζάμια, προκάλεσαν το ενδιαφέρον των αστυνομικών οι οποίοι αμέσως άρχισαν να τον ακολουθούν και παρακάτω να τον σταματήσουν για έλεγχο.

Τότε μόνο οι αστυνομικοί συνειδητοποίησαν με ποιόν είχαν να κάνουν. Ο Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών και πρώην βουλευτής της ΝΔ, και ανηψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δυσανασχέτησε και στον σχετικό έλεγχο αποδείχθηκε ότι το πολυτελές τζιπ είχε πλαστές πινακίδες με το ίδιο νούμερο, μόνο που τις γνήσιες τις είχε καταθέσει στην εφορία προκειμένου να μην πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και τον φόρο πολυτελείας.

Πηγή: newsit.gr