2 Απρίλιος 2018, 11:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Απρίλιος 2018, 11:45

Μικρά παιδιά στο Θρυλόριο έψαλαν τα κάλαντα των Βαΐων γεμίζοντας τα καλάθια τους κερκέλια

  • Μικρά παιδιά στο Θρυλόριο έψαλαν τα κάλαντα των Βαΐων γεμίζοντας τα καλάθια τους κερκέλια
    τα παιδιά στους δρόμους του Θρυλορίου για τα κάλαντα των Βαΐων (φωτ: Ζωή Αποστολίδου)

Πιστός στο ραντεβού του με την παράδοση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», έψαλε την Κυριακή των Βαΐων τα κάλαντα της ημέρας με τα παιδιά μέλη του. Τα καλαθάκια στολίστηκαν με τα βάγια από την εκκλησία και φυσικά ετοιμάστηκαν οι αυτοσχέδιες κατασκευές από ξύλο ή σύρμα για να περαστούν τα κερκέλια (παραδοσιακά ποντιακά κουλούρια που οι Πόντιες νοικοκυρές ετοιμάζουν μόνο για την ημέρα αυτή για να τα δώσουν στα παιδιά που θα ψάλουν τα κάλαντα).

Τα παιδιά ξεχύθηκαν στους δρόμους τραγουδώντας: «Βάι βάι το Βαΐ τρώγω οψάρι και χαψίν, και τ’ απάν’ την Κερεκήν τρώγω το παχύ τ’ αρνί».

Υπό την καθοδήγηση της προέδρου του πολιτιστικού ομίλου Ποντίων Θρυλορίου, Χρύσας Μαυρίδου, τα παιδιά γύρισαν τα σπίτια των κατοίκων και ευχήθηκαν «Καλό Πάσχα» στους συγχωριανούς γεμίζοντας τα καλαθάκια τους με παραδοσιακά κουλούρια, αυγά (πολύτιμα για τις πασχαλινές συνταγές αλλά κυρίως για τις «αυγομαχίες»), καραμέλες όλων των λογιών, λουκουμάκια, σοκολατένιες λιχουδιές αλλά και χρήματα.