1 Απρίλιος 2018, 17:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Απρίλιος 2018, 17:23

Ο Ερντογάν αποκάλεσε «τρομοκράτη» τον Νετανιάχου

  • Ο Ερντογάν ζήτησε από τα δικαστήρια να τελειώνουν με τον Ντεμιρτάς
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι είναι «τρομοκράτης», μετά την απόρριψη από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ των «μαθημάτων ηθικής» της Τουρκίας, σε σχέση με τις αιματηρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή κοντά στο τείχος, μεταξύ της Γάζας και του Ισραήλ.

«Ε! Νετανάχου! Είσαι ένας κατακτητής! Και ως κατακτητής βρίσκεται σε αυτά τα εδάφη. Ταυτόχρονα, είσαι και τρομοκράτης», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε ομιλία σε υποστηρικτές του στα Άδανα. «Αυτά που κάνεις στους καταπιεσμένους Παλαιστίνιους θα γραφτούν στην Ιστορία και δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ», τόνισε προσθέτοντας ότι «ο ισραηλινός λαός ανησυχεί με αυτά που κάνεις».  Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη: «Εμείς, δεν είμαστε ένοχοι για καμιά κατοχή».

Χθες, είχε κατηγορήσει το Ισραήλ για «απάνθρωπη επίθεση» που διέπραξε την Παρασκευή, κατά την οποία τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 1.400 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας. Πριν από την ομιλία του σήμερα, ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης το Ισραήλ ότι είναι «ένα κράτος τρομοκρατίας».

Θερμός υποστηρικτής του παλαιστινιακού ζητήματος, η Άγκυρα διατηρεί εύθραυστες σχέσεις με το Ισραήλ, παρά τη συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων τους το 2016, έπειτα από χρόνια ψυχρότητας. 

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.