31 Μάρτιος 2018, 17:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μάρτιος 2018, 17:35

Ξεκίνησε το Hellenic Youth in Action – Δείτε ζωντανά τον «χορό φιλίας» του φόρουμ από το Σύνταγμα

  • Ξεκίνησε το Hellenic Youth in Action – Δείτε ζωντανά τον «χορό φιλίας» του φόρουμ από το Σύνταγμα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Είμαστε όλοι στη Γερμανία ενωμένοι, δεν νιώθουμε απόδημοι, αλλά Έλληνες που μένουν λίγο μακριά από την πατρίδα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 26χρόνος Δημήτρης Τριανταφύλλου που ανήκει στο κύμα των νέων μεταναστών στη Γερμανία. «Μόλις βρήκα εργασία, το 2012, γράφτηκα στο Σύλλογο Θρακιωτών της Στουτγάρδης, έτσι βρέθηκα σε μια πολύ ωραία κοινωνική δράση που με κάνει να νιώθω κοντά στην πατρίδα μου», προσθέτει.

Ο Δ. Τριανταφύλλου ήρθε στην Αθήνα μαζί με άλλους 350 νέους του απανταχού Ελληνισμού που συμμετέχουν στο πρώτο τους φόρουμ.

Το «Hellenic Youth in Action», ξεκίνησε τις εργασίες του σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο των Ολυμπίων 2016-2018 της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων. Χαιρετίζοντας τις εργασίες του Φόρουμ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ επεσήμανε πως πρέπει να ενωθούν όλοι οι Έλληνες των αναπτυγμένων χωρών και να δώσουν ένα χέρι βοηθείας στους Έλληνες των τρίτων χωρών, όπως της Αφρικής και του Λιβάνου. Ο υφυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη της ενότητας όλων των Ελλήνων: 

Ο επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Φώτης Φωτίου στον χαιρετισμό του κάλεσε τους νέους να συμμετάσχουν ενεργά στη ζωή των χωρών υποδοχής, έτσι ώστε «να διαδώσουν και να δυναμώσουν το ελληνικό πνεύμα όπου Γης».

Στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου των απανταχού νέων Ελλήνων, με θέμα «Ελλάδα-Διασπορά», οι εννέα εκπρόσωποι νεολαίας των παγκόσμιων ελληνικών οργανώσεων παρουσίασαν διάφορες δραστηριότητες και πρότειναν πιο στενή συνεργασία μεταξύ των Ελλήνων νεολαίων και της ιστορικής τους πατρίδας.

Πριν από την τελετή έναρξης, οι 350 Έλληνες στο Φόρουμ άφησαν τα αποτυπώματά τους σε έναν ειδικά διαμορφωμένο τοίχο, δίνοντας έτσι με συμβολικό τρόπο το στίγμα τους.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες των: Άλκη Αναστασιάδη (εκπρόσωπος Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας), Μαίρη Σαββίδης (εκπρόσωπος Νεολαίας Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων), Σοφία Κουκουράβα (εκπρόσωπος Νεολαίας Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών), Αποστόλη Τσιρογιάννη (εκπρόσωπος Νεολαίας Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών), Ιωάννη Καστελιανού (εκπρόσωπος Νεολαίας Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών), Χρήστου Χρυσοχόου (εκπρόσωπος Νεολαίας Παγκόσμιας Αμφικτυονίας Βλάχων), Χαράλαμπου Καρπούζου (εκπρόσωπος Νεολαίας Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου), Χρήστου Κόμσιου (εκπρόσωπος Νεολαίας Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ και Δημήτρη Τριανταφύλλου (εκπρόσωπος Νεολαίας Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης).

Από τους διοργανωτές ανακοινώθηκε ότι η εκδήλωση έναρξης του φόρουμ, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε περισσότερες από 16 χιλιάδες θεάσεις από όλα τα μέρη του κόσμου. Αυτήν την ώρα, στην πλατεία Συντάγματος, οι συμμετέχοντες του φόρουμ «Hellenic Youth in Action» παρουσιάζουν ένα χορευτικό πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Χορός φιλίας», το οποίο θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία μίας μεγάλης σπείρας που συμβολίζει την ενότητα και τη δύναμη του ελληνικού έθνους.

Δείτε ζωντανά από το ΑΠΕ-ΜΠΕ την εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.