30 Μάρτιος 2018, 20:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάρτιος 2018, 16:19

«Η κουζίνα του Θεού» αναζητά μυστικά σε 12 εμβληματικές μονές

  • «Η κουζίνα του Θεού» αναζητά μυστικά σε 12 εμβληματικές μονές
    Το ντοκιμαντέρ «Η κουζίνα του Θεού» μπαίνει στις κουζίνες των μοναστηριών

Μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1970 η μοναστηριακή κουζίνα ήταν η τυπική διατροφή της ελληνικής οικογένειας. Θέλοντας να ανακαλύψει τις παραδοσιακές συνταγές και τους γευστικούς συνδυασμού απλών, φυσικών υλών, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του COSMOTE TV «Η κουζίνα του Θεού» ταξιδεύει σε δώδεκα εμβληματικές μονές της Ελλάδας – Οσίου Εφραίμ του Σύρου, Τιμίου Σταυρού Μαψού, Παναχράντου, Παναγίας του Έβρου, Αγκαράθου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νικητών, Επανωσήφη, Παλιανής, Αγίου Διονυσίου, Οσίου Νικοδήμου, Παναγίας Κρεμαστής, Φανερωμένης και Οδηγήτριας.

Στα δώδεκα επεισόδια της σειράς αναζητούνται η ιστορία και οι ρίζες της μοναστηριακής διατροφής, η σύνδεσή της με την ελληνική, τη μεσογειακή, καθώς και με τις σύγχρονες τάσεις διατροφής, η φιλοσοφία της νηστείας και ο ρόλος της τροφής στην ψυχολογία του ανθρώπου.

Η κάμερα μπαίνει και στο «άβατο» της κουζίνας κάθε μοναστηριού και αναδεικνύει τις προσωπικές ιστορίες των μοναχών, οι οποίοι ακολουθούν ιδιαίτερους διατροφικούς κανόνες και φροντίζουν να τρέφονται με τα προϊόντα που παράγουν οι ίδιοι, όπως ψωμί, κρασί, τυρί και λάδι.

Τα επεισόδια του ντοκιμαντέρ είναι ωριαία. Θα προβάλλονται κάθε Τρίτη βράδυ στις 22:00 και σε δεύτερη προβολή κάθε Σάββατο στις 16:00, ενώ θα είναι διαθέσιμα και on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.