29 Μάρτιος 2018, 16:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάρτιος 2018, 17:59

Ένας Πόντιος διεκδικεί το Δήμο Θεσσαλονίκης – Ο Βασίλης Μωυσίδης στο pontos-news.gr

  • Ένας Πόντιος διεκδικεί το Δήμο Θεσσαλονίκης – Ο Βασίλης Μωυσίδης στο pontos-news.gr
    Ο Βασίλης Μωυσίδης (στο μέσο) το 2016 όταν υπηρετούσε ως διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας (φωτ.: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)

Τον Ιανουάριο του 2017 κρέμασε την αστυνομική του στολή και πλέον κάνει πρόβες για το δημαρχιακό κοστούμι. Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, πρώην γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης το βράδυ της Τετάρτης έβγαλε… είδηση από την Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων ανακοινώνοντας ότι προτίθεται να διεκδικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ένθερμος Πόντιος (άλλωστε είναι και γενικός γραμματέας της ΔΙΣΥΠΕ), ο Βασίλης Μωυσίδης επέλεξε να κάνει την ανακοίνωση σε έναν χώρο που αισθάνεται οικεία.

Καλεσμένος της Ένωσης για να απευθύνει χαιρετισμό, μίλησε και για την υποψηφιότητά του και ανανέωσε το ραντεβού για τις 13 Ιουνίου στις 19:30 στο Βελλίδειο. «Τότε θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση. Ξεκινάμε μια κίνηση πολιτών και προσωπικοτήτων της πόλης. Είναι μια ανεξάρτητη προσπάθεια στην οποία δεν περισσεύει κανείς. Χωρούν όλοι, αρκεί να έχουν καλή διάθεση και όρεξη για δουλειά», τονίζει στο pontos-news.gr.

Στην εκδήλωση του Ιουνίου ο Βασίλης Μωυσίδης θα δηλώσει και επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος το φθινόπωρο του 2019, θα αποκαλύψει το όνομα του συνδυασμού, και ενδεχομένως κάποια από τα ονόματα που θα περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο.

Γέννημα θρέμμα του Δροσάτου Κιλκίς, έλκει την καταγωγή του από την Αργυρούπολη («είμαι Κιμισχαναλής», λέει χαρακτηριστικά). Οι προπαππούδες του μετακόμισαν στο Καρς («εκεί οι Πόντιοι έμειναν μόνο για 39 χρόνια», διευκρινίζει), και στη συνέχεια η οικογένειά του ήρθε στην Ελλάδα. Θεωρεί μεγάλη τύχη και ευεργέτημα ότι μεγάλωσε με τις Πόντιες γιαγιάδες στο Δροσάτο. «Μιλάω άψογα ποντιακά, και δεν το λέω εγωιστικά», σημειώνει.

Αυτό το προσόν άλλωστε του επέτρεψε να συγκεντρώσει πολύ υλικό από ποντιόφωνους στη σημερινή Τουρκία. Κατά τη διάρκεια «μιας μεγάλης περιοδείας στον Πόντο» πήρε συνεντεύξεις από κατοίκους στο Ισκεντερλί, την «Αλεξάνδρεια» της Τόνιας. Το υλικό αυτό το συγκέντρωσε σε μια παρουσίαση, την οποία έκανε πρόσφατα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.