28 Μάρτιος 2018, 15:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάρτιος 2018, 15:11

Νέα ένσταση από τους δικηγόρους των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

  • Νέα ένσταση από τους δικηγόρους των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
    (Πλάνο: cbsnews.com)

Ακόμα μία προσπάθεια για να αποφυλακιστούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης έκαναν σήμερα οι δικηγόροι που έχει ορίσει το ελληνικό Προξενείο για τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη.

Ο Χακάν Γιαλτσιντούγκ και η Σελίν Οζέλ υπέβαλαν ένσταση σήμερα για την απόρριψη από το 2ο Κακουργιοδικείο Αδριανούπολης του αιτήματος αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ANT1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, οι δικηγόροι χρησιμοποιώντας όλα τα περιθώρια του νόμου προσέφυγαν σε διαφορετικό δικαστήριο για την ένσταση αφού δεν είναι υποχρεωμένοι να την καταθέσουν στο δικαστήριο που έλαβε την αρχική απόφαση. Το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να απαντήσει εντός 7 ημερών. Εάν η απόφαση του άλλου δικαστηρίου είναι διαφορετική και ορίσει ότι είναι άδικη η κράτησή τους, τότε αυτή η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από το πρώτο δικαστήριο. Ωστόσο αυτό δεν έχει τύχει ποτέ να συμβεί στην Τουρκία, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ1 Αριάνα Φερεντίνου.