27 Μάρτιος 2018, 23:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάρτιος 2018, 23:03

Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς το Πάσχα

  • Έκτακτα μέτρα σε όλα τα λιμάνια της χώρας λόγω της εξόδου των εκδρομέων
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Χριστάκης)

Από την Παρασκευή 30/3/2018 μέχρι και την Κυριακή 15/4/2018, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που υπηρετούν σε νησιά της χώρας, θα μπορούν να λάβουν έκπτωση 50% στα εισιτήρια των ιδίων, καθώς και στα ναύλα των ΙΧ και δικύκλων τους για μετακινήσεις από και προς τα νησιά που υπηρετούν. Αυτό αποφασίστηκε μετά από συνεργασία που είχε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός με ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη δράση είναι: Aegean Speed Lines, ANEK Lines , Blue Star Ferries, Fast Ferries, Golden Star Ferries, Hellenic Seaways, Ionissos Ferries, Kefalonian Lines, Levante Ferries, Minoan Lines, Seajet, Superfast Ferries, Zante Ferries, Αιγαίον Πέλαγος.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ισχύ της έκπτωσης είναι η προσκόμιση, από πλευράς των εκπαιδευτικών, πρόσφατης βεβαίωσης του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών όπου είναι διορισμένοι, στην οποία θα βεβαιώνεται α)το σχολείο που υπηρετούν, β)το γεγονός ότι είναι διορισμένοι ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι καθώς και γ)η Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν. Η βεβαίωση δύναται να επιδειχθεί εκτός της πρωτότυπης και σε μορφή εκτύπωσης ή φωτοτυπίας (από fax ή e-mail).