27 Μάρτιος 2018, 18:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάρτιος 2018, 19:52

Ένσταση κατά της απόφασης από τους συνηγόρους των δύο Ελλήνων αξιωματικών

  • Ένσταση κατά της απόφασης από τους συνηγόρους των δύο Ελλήνων αξιωματικών

Ο Τούρκος δικαστής απάντησε αρνητικά στο νέο αίτημα αποφυλάκισης του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, ωστόσο, η πλευρά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν πτοείται και δεν καταθέτει τα όπλα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Τετάρτη, οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αναμένεται να καταθέσουν ένσταση επί της σημερινής αρνητικής απόφασης της τουρκικής δικαιοσύνης.

Μάλιστα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη, Νίκος, αμέσως μετά την επίσημη ενημέρωση για τη συνέχιση κράτησης των δύο στρατιωτικών είπε: «Δεν έχουμε το δικαίωμα να λυγίσουμε, γιατί τα παιδιά μας διαθέτουν ψυχικό σθένος που μας δίνει κουράγιο να αντιμετωπίζουμε κάθε ανησυχία και κάθε εμπόδιο».

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι «ο απροσδιόριστος χρόνος είναι που μας φορτίζει συναισθηματικά, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην απονομή της δικαιοσύνης, πως η πραγματικότητα δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί». Τόνισε ακόμη ότι γνωρίζει πως συνεχίζονται και εντατικοποιούνται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των δύο ανδρών και επανέλαβε με έμφαση ότι το ζητούμενο παραμένει και είναι η άμεση επιστροφή στις οικογένειές τους.

Anadolu: Η τιμωρία για τους Έλληνες στρατιωτικούς είναι πέντε χρόνια φυλακή!
Την ίδια ώρα, ερωτήματα προκαλεί σημερινό δημοσίευμα του Anadolu. Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, που επικαλείται πληροφορίες από ανώνυμη δικαστική πηγή, υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις ότι οι δύο Έλληνες αξιωματικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης διέπραξαν το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται.

Σύμφωνα πάντα με τη δικαστική πηγή που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η προβλεπόμενη ποινή για τις παράνομες πράξεις που φέρονται να έχουν διατελέσει είναι πέντε χρόνια φυλακή.

Βέβαια, είναι αντιφατικό το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δικαστική πηγή μιλά για αδίκημα και προσδιορίζει χρονικά την ποινή, από τη στιγμή που δεν έχει απαγγελθεί το κατηγορητήριο. Το Anadolu σημειώνει ακόμη ότι το δικαστήριο έκρινε τη συνέχιση της κράτησής τους καθώς δεν έχουν μόνιμη άδεια παραμονής στην Τουρκία και προσθέτει ότι θα μπορούσαν να τραπούν σε φυγή μετά την απελευθέρωσή τους. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι οι Έλληνες αξιωματικοί κρατούνται μετά από «ακούσια» παραβίαση των συνόρων στη βορειοδυτική Τουρκία (σ.σ. στο δημοσίευμα υπάρχουν εισαγωγικά στη λέξη ακούσια).