27 Μάρτιος 2018, 12:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάρτιος 2018, 12:06

Ημερίδα για τα ναρκωτικά στο Πεδίο του Άρεως

  • Ημερίδα για τα ναρκωτικά στο Πεδίο του Άρεως

Για τη μάστιγα του αιώνα που στοιχειώνει και το Πεδίο του Άρεως, τα ναρκωτικά, συνομιλούν την Κυριακή 1 Απριλίου, στις 11:00, οι κάτοικοι της Αθήνας με τους αρμόδιους φορείς ζητώντας λύση σε ένα πρόβλημα που χρονίζει.

Την ημερίδα «Πεδίο Άρεως και ναρκωτικά», στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Πανελλήνιου Γ.Σ., διοργανώνει η κοινότητα «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως».

Οι κάτοικοι συνειδητοποιώντας πως παραβιάζονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, αναζητούν και απαιτούν λύση αποτελεσματική για τους ίδιους και τους τοπικούς φορείς και αξιοπρεπή για τους χρήστες ναρκωτικών.


Πατήστε πάνω στην αφίσα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Στόχος της ημερίδας είναι η διεξαγωγή ενός ουσιαστικού και εποικοδομητικού διαλόγου ανάμεσα σε κατοίκους, τοπικούς και επιστημονικούς φορείς και πολιτικούς αρμόδιους, για την επιλογή εκείνων των προτάσεων με την υλοποίηση των οποίων θα αντιμετωπιστεί επιτέλους η τραγική κατάσταση που παρουσιάζει ένας ζωτικής σημασίας δημόσιος χώρος υπερτοπικής εμβέλειας, όπως είναι το Πεδίο του Άρεως αλλά και η καταστροφική διάχυση του προβλήματος στις γύρω γειτονιές.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές στην εκδήλωση θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Κομίνης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Γ.Σ., ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, του ΚΕΘΕΑ, και του ΟΚΑΝΑ. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν θα υπάρχει συμμετοχή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι διοργανωτές ήθελαν η ημερίδα να πραγματοποιηθεί για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους στο κτήριο του «Άλσους» (τ. Οικονομίδη) ωστόσο όπως αναφέρουν η Περιφέρεια έδωσε αρνητική απάντηση.