16 Δεκεμβρίου 2013, 13:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτεμβρίου 2014, 19:45

Εν αναμονή θετικών εξελίξεων για τις συντάξεις των Ποντίων

  • Εν αναμονή θετικών εξελίξεων για τις συντάξεις των Ποντίων

Εν αναμονή θετικών εξελίξεων για τις συντάξεις των Ποντίων. Η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα των ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Βόρεια Ήπειρο πραγματοποίησε σειρά από συναντήσεις με βουλευτές την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013.

Συνεχίζει τις προσπάθειες για την άρση των διατάξεων του νόμου 4093 που δυσχεραίνουν την απόδοση του συντάξιμου βοηθήματος του ΟΓΑ στους Ελληνες της Βορείου Ηπείρου και του Πόντου η Πανελλαδική Επιτροπής Αγώνα Ομογενών.

Αντιπροσωπεία μελών της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα των ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Βόρεια Ήπειρο, αποτελούμενη από τους Κώστα Αλεξανδρίδη (Πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου «Οι Μωμόγεροι»), Παναγιώτη Λέκκα (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Κάτω Δερόπολης «Οι Ατιντάνες») και Ηλέκτρα Κίκη (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Άνω Δερόπολης «Οι Σελλοί») βρέθηκε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στην Βουλή όπου πραγματοποίησε μια σειρά από συναντήσεις με βουλευτές όλων σχεδόν των πολιτικών κομμάτων οι οποίοι εξέφρασαν την στήριξή τους για το μείζον αυτό πρόβλημα των ομογενών.

Τα Μέλη της Επιτροπής συναντήθηκαν με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Γαβριήλ Αβραμίδη, τον βουλευτή της ΝΔ Χρήστο Κέλλα, τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, τον ανεξάρτητο βουλευτή Θεόδωρο Παραστατίδη, τον βουλευτή της ΝΔ Στάθη Κωνσταντινίδη.

Οι βουλευτές εξέφρασαν την στήριξη τους στον αγώνα της Πανελλαδικής Επιτροπής Ομογενών για την επαναφορά των συντάξεων ΟΓΑ, ενώ ειδικότερα, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου και ο εισηγητής του υπουργείου Εργασίας για τον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος Χρήστος Κέλλας, δήλωσαν πως «το θέμα συζητείται, κοστολογείται και σύντομα αναμένεται να υπάρξουν θετικές εξελίξεις».

Οσων αφορά την Τροπολογία που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με σκοπό να επαναχορηγηθεί, μεταξύ άλλων, η μηνιαία σύνταξη ΟΓΑ σε χιλιάδες υπερήλικες ομογενείς, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση -τόσο ως προς το εισόδημα όσο και ως προς την κοινωνική τους ασφάλιση- μετά την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για τον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος, τονίζουμε πως το πρόβλημα μπορεί και πρέπει να λυθεί μόνο με κοινή πολιτική βούληση από όλα τα πολιτικά κόμματα κι όχι με μεμονωμένες κινήσεις που σκοπό έχουν την δημιουργία εντυπώσεων για ψηφοθηρικούς λόγους.

Από την Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ και την Βόρειο Ηπειρο

Παρακολουθήστε στο τέλος του άρθρου την ομιλία του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γαβριήλ Αβραμίδη, για την διακοπή των συντάξεων ΟΓΑ των ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ και την Βόρειο Ηπειρο.