25 Μάρτιος 2018, 15:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάρτιος 2018, 16:26

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν

  • Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν

Στα σύνορα της Γερμανίας με τη Δανία συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν. Η γερμανική αστυνομία τον συνέλαβε όταν προσπάθησε να περάσει από τη Δανία στη Γερμανία, καθώς εκκρεμεί εις βάρος του διεθνές ένταλμα από την Ισπανία.

Ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας αντιμετωπίζει κατηγορίες περί στάσης και εξέγερσης και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής αστυνομίας, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο αυτονομιστής ηγέτης «συνελήφθη σήμερα στις 11:19 (12:19 ώρα Ελλάδας) από την αστυνομία των αυτοκινητοδρόμων στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν». Μετά το δημοψήφισμα τον Δεκέμβριο, ο Κάρλες Πουτζδεμόν είχε καταφύγει στο Βέλγιο για να αποφύγει τη σύλληψη. Την Πέμπτη, ωστόσο, μετέβη στη Φινλανδία προκειμένου να συναντηθεί με βουλευτές και να παρευρεθεί σε μία εκδήλωση. Στην προσπάθειά του να μη συλληφθεί στη Φινλανδία, καθώς οι αρχές είχαν ενημερώσει πως αν τον εντοπίσουν, θα τον εκδώσουν στην Ισπανία, βρέθηκε στη Δανία.

Πλέον ο Καταλανός πολιτικός βρίσκεται στα χέρια των γερμανικών αρχών και αναμένεται άμεσα να ξεκαθαρίσει αν θα εκδοθεί στην Ισπανία, όπου θα φυλακιστεί, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησής του.