24 Μάρτιος 2018, 20:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάρτιος 2018, 20:07

«Ώρα της Γης 2018»: Βουλή και Πατριαρχείο συμμετέχουν στην παγκόσμια περιβαλλοντική δράση

  • «Ώρα της Γης 2018»: Βουλή και Πατριαρχείο συμμετέχουν στην παγκόσμια περιβαλλοντική δράση
    Σκοτεινή η Βουλή συμμετέχοντας στην «Ώρα της Γης» (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Η Βουλή των Ελλήνων ενώνει τη φωνή της με περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολλούς κρατικούς φορείς στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο για τη σωτηρία του πλανήτη, συμμετέχοντας στην παγκόσμια συμβολική περιβαλλοντική δράση η «Ώρα της Γης 2018».

Απόψε, από τις 20:30 ως τις 21:30, η πρόσοψη του Μεγάρου της Βουλής προς τη Λεωφόρο Αμαλίας δεν θα φωταγωγηθεί για μία ώρα ως μια συμβολική δράση ευαισθησίας, ενδιαφέροντος και συνεισφοράς στην προστασία του πλανήτη, από τις δραματικές συνέπειες της υπερθέρμανσης και της κλιματικής αλλαγής.

Προτροπή σε όλους να συμμετάσχουν απόψε στην «Ώρα της Γης 2018» απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την κοινοτική αίθουσα του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας στους πρόποδες Ταταούλων. Μετά τον εσπερινό, όπου χοροστάτησε παραμονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος ανακοίνωσε ότι το Πατριαρχείο θα συμμετάσχει στη συμβολική κίνηση της WWF για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του πλανήτη και θα κλείσει τα φώτα στην ορισμένη ώρα.

Επίσης, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμμετέχει και φέτος στην «Ώρα της Γης» και προτρέπει πολίτες και φορείς να σβήσουν για μία ώρα τα φώτα (από τις 20:30 έως τις 21:30), συνεισφέροντας στην παγκόσμια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.


(Φωτ.: Earth Hour / Facebook)

Στην παγκόσμια συμβολική περιβαλλοντική δράση συμμετέχει και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. «20:30, απόψε. Σβήνουμε συμβολικά τα φώτα για 1 ώρα και ενώνουμε τη φωνή μας με εκατομμύρια πολίτες παγκοσμίως για πιο καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον. Μεταφέρουμε στην ανθρωπότητα το μήνυμα της δράσης για την προστασία του πλανήτη μας #earthhour» γράφει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Στο σκοτάδι βυθίζονται σήμερα πολλά εμβληματικά μνημεία, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, από το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ έως τις πυραμίδες της Αιγύπτου, με στόχο να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη WWF το 2007 από το Σίδνεϊ, αλλά πλέον οργανώνεται σε ολόκληρη τη Γη.